23.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Susret duhovnog i svjetovnog

Kanonska posjeta Županiji, biskup Radoš kod Korena: Brinemo o istim ljudima, svatko na svoj način
K

Osim što brinemo za sve osjetljive skupine od samih početaka imamo odličnu suradnju i s vjerskim zajednicama, poručio je Koren.

Ne propustite

Kako doznajemo, varaždinski je biskup mons. Bože Radoš u sklopu kanonske posjete župa i ustanova koje djeluju na području Varaždinske biskupije posjetio Koprivničko-križevačku županiju. Tamo ga je sa suradnicima posjetio župan Darko Koren.

Upoznao ga je s radom Županije, posebno u zdravstveno-socijalnom sektoru.

biskup radoš
Sa susreta crkvene i svjetovne vlasti // Foto: Kckž

– Osim što brinemo za sve osjetljive skupine od samih početaka imamo odličnu suradnju i s vjerskim zajednicama. Crkva i vjerske zajednice imaju posebno mjesto i važnost u društvu, posebno u današnjem vremenu koje je opterećeno mnogim problemima – kazao je župan čija Županija i ove godine proračunom sufinancira programe 29 vjerskih zajednica.

Biskup Radoš: Važna je suradnja dvije vlasti

Tu su projekti zaštite i održavanje sakralnih objekata, programi provođenja vjerskih manifestacija i obilježavanja blagdana sa 152.400 eura, 57 tisuća eura više nego lani.

biskup radoš
Biskup Radoš u Koprivnici kod župana // Foto: Kckž

– Crkva u svom poslanju više nego ikad ima zadatak ohrabriti ljude i brinuti za njihov duhovni razvoj. Sve kako bi iz ovih vremena koja su opterećena materijalnim pronašli pravi put istinske radosti u Kristu. U tom pogledu je važno razumijevanje i suradnja crkvene i svjetovne vlasti. One zajednički brinu o istim ljudima u zajednici, svaka sa svoje razine poslanja – poručio je biskup Radoš.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Predivno

PRIRODNI FENOMEN Na nebu iznad Podravine zanimljiva pojava, evo o čemu se radi

Na nebu iznad Podravine mnogi su primijetili zanimljivu pojavu - cirkumhorizontski luk. Riječ je o pojavi iz obitelji halo, kako...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×