-3.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Virovska prkačijada

U kategoriji za naj prkača Udruga Latice osvojila prvo mjesto
U

Ne propustite

U sklopu Virovske prkačijade održane ovog vikenda odvilo se i natjecanje u kojem su snage odmjerile Udruge s područja Županije.

- Oglas -

Sudjelovanjem na drugoj Virovskoj Prkačijadi Latice su opet pokazale da mogu sudjelovati na svim manifestacijama. Osvojili su izvrsno prvo mjesto među jakom konkurencijom.

– Pomičemo granice naših mogućnosti, vještina, sposobnosti. I ovaj puta smo dokazali da želimo i možemo i da granice za nas ne postoje. Na fotografijama se vide ne samo rezultati prkači već kako su ih naše vrijedne Latice i pripremale s puno ljubavi i veselja – rekli su iz Udruge.

Prkačijada je manifestacija kojoj je cilj očuvanje tradicije pečenja sitnih starinskih kolača te očuvanje od zaborava starinskih recepata. Poznato je da se Virje kao i cijelo područje Srednje Podravine može pohvaliti bogatom tradicijom pečenja prkača za razne prigode te se kroz Prkačijadu može očuvati gastronomska baština šireg područja.

- Oglas -

Internacionalnost festivalu dali su inozemni gosti, a sudjelovali su slastičari iz Italije, Češke i Slovenije. Prikazali su kako se prkači spremaju u njihovim područjima, a sretni sudionici i posjetitelji kušali su njihove specijalitete.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svaki dan, Alenka ne treba povod za dobro se srediti

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svakoga niti za svaki dan, no naša sugrađanka Alenka uvijek nam svojom pojavom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti