Virovska prkačijada

U kategoriji za naj prkača Udruga Latice osvojila prvo mjesto

13:31h
0
Udruga Latice

U sklopu Virovske prkačijade održane ovog vikenda odvilo se i natjecanje u kojem su snage odmjerile Udruge s područja Županije.

Sudjelovanjem na drugoj Virovskoj Prkačijadi Latice su opet pokazale da mogu sudjelovati na svim manifestacijama. Osvojili su izvrsno prvo mjesto među jakom konkurencijom.

– Pomičemo granice naših mogućnosti, vještina, sposobnosti. I ovaj puta smo dokazali da želimo i možemo i da granice za nas ne postoje. Na fotografijama se vide ne samo rezultati prkači već kako su ih naše vrijedne Latice i pripremale s puno ljubavi i veselja – rekli su iz Udruge.

Prkačijada je manifestacija kojoj je cilj očuvanje tradicije pečenja sitnih starinskih kolača te očuvanje od zaborava starinskih recepata. Poznato je da se Virje kao i cijelo područje Srednje Podravine može pohvaliti bogatom tradicijom pečenja prkača za razne prigode te se kroz Prkačijadu može očuvati gastronomska baština šireg područja.

Internacionalnost festivalu dali su inozemni gosti, a sudjelovali su slastičari iz Italije, Češke i Slovenije. Prikazali su kako se prkači spremaju u njihovim područjima, a sretni sudionici i posjetitelji kušali su njihove specijalitete.