23 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Kava sa županom // Koren se pohvalio vrijednim investicijama u izgradnju škola i sportskih dvorana
K

Ne propustite

Koprivničko-križevački župan Darko Koren sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ivanom Palom u srijedu se susreo s predstavnicima medija na tradicionalnoj kavi, a nakon službenog djela upriličen je i skromni domjenak u povodu nove radne godine.

 

Istaknuo je kako je županijska uprava i u prošloj godini vrlo odgovorno upravljala javnim novcem.

– Uspjeli smo održati kontinuitet svih investicija, posebice u sektoru školstva, a isto tako smo kontrolirali situaciju u smislu svih obaveza koje smo imali – rekao je župan te je najavio dovršetak niza kapitalnih investicija u 2015. godini.

To su izgradnja i opremanje škole i sportske dvorane u općini Legrad koja je isključivo financirana iz vlastitih prihoda županije (17 milijuna kuna), završetak izgradnje sportske dvorane te dogradnja i opremanje škole u Sokolovcu (9 milijuna kuna), te treća investicija koja se odnosi na izgradnju škole u Cirkveni (7,5 milijuna kuna).

Najavio je Koren i investicijski ciklus izgradnje prostora srednjih škola i dvorana po modelu javno-privatnog partnerstva. Ove godine planira se pripremiti dokumentacija kako bi se projekti mogli kandidirati u ovlaštene državne institucije za izgradnju po modelu JPP-a.

Riječ je o izgradnji Obrtničke škole u Koprivnici, izgradnji gimnazije u Križevcima, dogradnji gimnazije u Đurđevcu te izgradnji sportskih dvorana u Kloštru Podravskom, Đelekovcu, Kalniku i Svetom Petru Orehovcu. Investicije su vrijedne više od 120 milijuna kuna.

– Jedna smo od onih županija koje za školstvo i obrazovanje izdvajaju najviše vlastitih sredstava, te prva po broju škola koje su trenutno u izgradnji, za što smo primili i pohvalu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta – istaknuo je župan Koren.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tragedija u Kloštru Podravskom

Bisiklist na kojeg je naletio 39-godišnjak je preminuo, koprivnički tužitelji otvorili istragu

Kako upravo doznajemo, Općinski su državni odvjetnici u Koprivnici otvorili istragu protiv 39-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je skrivio...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×