nevrijeme

Kešer prst krivnje za sinoćnju tuču uperio u župana Korena, ovaj mu kratko odgovorio

Posebno je to pogodilo predsjednika županijskog SDP-a Mladena Kešera koji je brzo prozvao župana Darka Korena zazivajući rakete protiv tuče.

12:15h
0
Tuča u Kalniku // Foto: Mladen Kešer

Tuča je jučer pogodila kalnički kraj i tako počinila veliku štetu na poljoprivrednim usjevima. Padala je pet minuta, što je pet minuta predugo, i kao takva uništila je i grožđe na obroncima Kalnika. Posebno je to pogodilo predsjednika županijskog SDP-a Mladena Kešera koji je brzo prozvao župana Darka Korena zazivajući rakete protiv tuče.


Već drugi puta tuća je zadesila Kalnički kraj kao i prije mjesec dana Podravinu , od tada Darko Koren nije se uopće oglasio na naše apele da pokrene protugradnu obranu. U proračunu županije ima osigurava sredstva za protugradnu obranu, no njemu je lakše dilati sa osiguravajućim kućama. Tražim od Darka Korena da ozbiljno razmisli o svojem statusu župana  i da prekine tu agoniju i teror svojim nepromišljenim odlukama nečinjenja koje provodi nad Prigorcima i Podravcima,  a osobito nad poljoprivrednim proizviđaćima.
Pitam se zašto svi šute i to prešutno odobravaju, ovaj užas se mogao barem ublažiti. Sada kad je berba poljoprivrednih plodova završila pozivam Korena da shvati da je štetan za Podravinu i Prigorje kao i ova elementarna nepogoda.

Kontaktirali smo župana da dobije priliku odgovoriti na prozivke Mladena Kešera.

– Sadržaj teksta i razina pismenosti sama po sebi dovoljno govore o autoru priopćenja, koji je uz sve svoje probleme očito i loše spavao. Tako da to zaista nema potrebe komentirati – sve je što nam je o ovoj temi rekao župan Koren.

Počinjene štete tek će se zbrajati, a što će se poduzeti da se ovako nešto ne ponovi, ostaje za vidjeti.

čitam...