LUMEN

Kevin Stančir iz Koprivničkog Ivanca osvojio sedmo mjesto na državnom natjecanju iz njemačkog jezika

Mladi osmaš bio je jedini predstavnik Koprivničko-križevačke županije na ovogodišnjem izdanju natjecanja.

13:19h
0
Kevin Stancir
Kevin Stančir

Kevin Stančir, učenik 8. razreda Osnovne škole Koprivnički Ivanec, dobio je poziv na državnu razinu Natjecanja iz njemačkoga jezika. Natjecanje je trajalo dva dana, obuhvaćalo je sve četiri jezične vještine (pisanje, govorenje, slušanje i čitanje s razumijevanjem), a provelo se u online okruženju zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Stančir je ove godine bio jedini predstavnik Koprivničko-križevačke županije na tome natjecanju, a pripremala ga je mentorica Ema Solina. Kevin, koji izbornu nastavu njemačkog jezika pohađa od 4. razreda, na natjecanju je na kraju osvojio sedmo mjesto.

Mišljenja je da se treba što više izlagati samome jeziku – uz nastavu redovito prati razne portale, televizijski program te igra videoigre na njemačkome jeziku. Ima podršku cijele obitelji.

Posebno ga zanima i fizika te uživa u stvaranju likovnih radova. Htio bi postati tehničar za računalstvo te jednog dana raditi i živjeti u Njemačkoj ili Austriji. Iz tog razloga ne čudi da je ovaj osmaš prepoznao važnost ranog učenja stranoga jezika.