važna poruka

Kino Velebit ugostit će besplatnu senzornu projekciju povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama

U suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, nakon prethodnih uspješnih senzornih projekcija pod motom „Kino za sve i dostupno svima“, nastavlja se suradnja i organizacija senzornih projekcija,ovog puta povodom Nacionalnog dana osoba s intelektualnim poteškoćama.

08:39h
0

Na senzornim projekcijama djeca su na prvom mjestu, tako da njihove potrebe moraju biti zadovoljene pod motom kino za sve dostupno svima. Tako se ruše sve predrasude i stereotipi, te se različitost percipira kao bogatstvo, a uči se na spontani način kroz zajedništvo od najranije dobi. Koncept senzornih projekcija pokrenule su još 2016. godine Eva Brlek, stručnjakinja u području edukacijske rehabilitacije i psihoterapije i Sandra Malenica, prof. kroatistike i komparativne književnosti. Projekt senzornih projekcija prepoznali su Hrvatski audiovizualni centar i Hrvatski filmski savez u čijem su kinu Tuškanac projekcije prvi puta i održane, te Društvo hrvatskih filmskih redatelja.

Senzorne projekcije prenose izuzetno važnu društvenu poruku, koja se ne odnosi samo na odlazak u kino i gledanje filma, već stvaranje zajedništva među djecom, poticanje tolerancije i prihvaćanja različitosti, te širenje pozitivnih društvenih vrijednosti.

Pod motom kino na sve i dostupno svima na senzornim projekcijama djeca mogu šetati, kretati se, donijeti svoju omiljenu igračku ili dekicu, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, nastavnika, prijatelja, baka, djedova.

Djeca koja su od najranije dobi uključena u takve aktivnosti u lokalnoj zajednici, kasnije postaju pojedinci koji su tolerantniji, te socijalno i emocionalno zrelije ličnosti.

Na ovoj, trećoj po redu senzornoj projekciji u kinu Velebit, prikazivat će se animirani film Hrabri mališan 2, film o nevjerojatnim pustolovinama hrabre male bubamare.

Senzorna projekcija održat će se 16. svibnja, na Nacionalni dan osoba s intelektualnim poteškoćama u kinu Velebit u 11 sati.

Prijave za projekciju putem maila: info@pou-kop.hr.

čitam...
Loading...