16.9 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
CENTAR +

Kinoklubom Zagreb nastavlja se serija filmskih večeri u FUNK-u, evo što će prikazivati
K

Cilj im je produkcija i promocija filmskog amaterizma zbog čega okuplja filmske entuzijaste i nekadašnje amatere koji su se razvili u profesionalce. 

Ne propustite

Forum udruga nezavisne kulture u sklopu projekta Centar+ organizira seriju filmskih večeri na kojima će se predstaviti hrvatske produkcijske kuće, platforme i organizacije s filmovima iz vlastite produkcije. Treća filmska večer na rasporedu je u subotu, u 19 sati, kada će ugostiti Kinoklub Zagreb.

Osnovan je 1928. godine kao kino sekcija Foto kluba Zagreb, čime je najstariji klub filmskih amatera u jugoistočnoj Europi. Dok je tijekom šezdesetih bio centar antifilmskog pokreta, jugoslavenske filmske avangarde te pokretač jednog od prvih eksperimentalnih
festivala na svijetu, Genre film festivala, danas je mjesto kratkometražnog filma s naglaskom na produkciju alternativnog, eksperimentalnog ili avangardnog filma te djeluje kao platforma amaterskog filma koja podupire potpunu autorsku slobodu. Besplatnim pristupom filmskom znanju, opremi i alatima svim zainteresiranim građanima omogućuje bavljenje filmom, poručuju iz FUNK-a.

Cilj im je produkcija i promocija filmskog amaterizma zbog čega okuplja filmske entuzijaste i nekadašnje amatere koji su se razvili u profesionalce.

Raspored filmova koji će se prikazivati u FUNK-u pogledajte u okviru.

– Dota
Petra Zlonoga
Trajanje: 4:30”
Vizualno-auditivno tkanje u kojem je osnova animirana linija a potka ženski glas. Kroz rad i tijek vremena isprepleće se ono što je tkano i ona koja tka.

– Kartograf
Daria Blažević
Trajanje: 6′
Satelit se oslobodi Zemljine orbite i zauvijek luta svemirom.

– Charlie, volim te
Miro Manojlović
Trajanje: 4:10”
Charlie Parker dobiva nagradu. Ljubav na prvi pogled.

– There’s a tiny light flashing above a small brown tree
Nikolina Bogdanović
Trajanje: 2:51”
Filmski kolaž sastavljen od videozapisa vlogera-početnika u kojima uz tehničke poteškoće bilježe svoje okruženje.

– Kopfkino
Martina Lončar
Trajanje: 8′
Imaginarna artobiografija ljudskog tijela.

– Osoba
Sunčica Ana Veldić
Trajanje: 4:57”
Kako bi se razonodila, autorica večer provodi snimajući pejzaž osamljene uvale. U tražilu kamere otkriva zanimljiv prizor.

– Grad u koji moram putovati
Valentina Lončarić
Trajanje: 9:42′
Kina investira u izgradnju pruge Budimpešta- Zagreb- Rijeka u sklopu izgradnje Novog puta svile. I dok na hrvatskoj političkoj sceni traje vatrena debata oko kineskih i investicija EU u izgradnju pruge, jedna putnica koja često putuje vlakom na relaciji Zagreb- Rijeka, sanja o bržoj pruzi kako bi joj ostalo malo više vremena za korisne stvari u životu.

– Trenodija za žrtve Hirošime
Zorko Sirotić
Trajanje: 10′
B-29, jedan od tehnološki najnaprednijih zrakoplova Drugoga svjetskog rata, imao je mnoge dotad neviđene značajke, uključujući strojnice kojima se upravljalo daljinskim upravljačem. Dva prostora za posadu, prednji i stražnji, bili su pod pritiskom i povezani tunelom koji se protezao preko odjeljaka za bombe, omogućujući posadi da pužu jedni do drugih

– IN CONTINUO
Iva Gavrilović
Trajanje: 7:36”
Trenutak. Sjećanje. Emocija. Pokušaj oživljavanja dokumentarnih snimki proživljenog stanja. To stanje je crveno. Ovo je početak njegova trajanja. Film je nastao kao referenca na film In continuo Miroslava Mikuljana u sklopu radionice Nisam od jučer povodom 90. obljetnice Kinokluba Zagreb.

– Plejade
Mateja Zidarić
Trajanje: 12′
Dogodio se mali pomak u jednom od mikrokozmosa. Za taj pomak voljno upisujem značenje posuđeno iz mitologije. Mit kao metafora, ili mit kao sredstvo za uništenje svakodnevnih strahova koji bi mogli naići.

– Kada odlučim kako započeti, znati ću sve ostalo
Tomislav Šoban
Trajanje: 7′
Kratki autobiografski film o stanu u kojem živim te o tajni koju skriva. Strukturiran od niza početaka ili uvoda, otkriva tko je prije mene živio u tom stanu, odnos koji imam prema njemu i gdje bih volio živjeti u budućnosti. Istodobno demistificira filmske postupke od kojih je sastavljen film.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Znanstvena fantastika

Od srpnja ogromne promjene za vozače, ako vaše vozilo to nema – nećete ga moći voziti i registrirati!

Mnogi ne znaju, no ima onih vlasnika vozila koji u svojim novijim automobilima imaju integrirani "Intelligent Speed Assistance (ISA)",...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×