Kišni četvrtak uzrokovao čak šest prometnih nesreća

12:16h
0
Najteža nesreća dogodila se na ulazu u Koprivničke brege, a u njoj je ozlijeđeno čak pet osoba // foto: Ivan Brkić

Kiša, skliski kolnici i slaba vidljivost u našoj su županiji tijekom jučerašnjeg dana uzrokovali čak šest prometnih nesreća. U njima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, četiri lakše, dok je kod pet nesreća, na svu sreću, zabilježena samo materijalna šteta.

Kao što smo jučer i obavijestili, najteža nesreća, u kojoj je ujedno i nastradalo pet osoba, zabilježena je na ulazu u Koprivničke Brege, a skrivio ju je 62-godišnji D. B., koji je svojom Kiom, zahvaljujući neprilagođenoj brzini, frontalno udario u Citroen koji je dolazio iz suprotnog smjera. U njemu se nalazila 53-godišnja N.K. i troje maloljetnika (svi 1994. godište), te su svi oni zadobili lake tjelesne ozljede. Vozač koji je skrivio nesreću zadobio je teže ozljede, a policija je utvrdila da je bio i pod utjecajem alkohola od 0,76 g/kg.

Kod ostalih pet nesreća, evidentirana je samo materijalna šteta, a dvije od njih dogodile su se u Koprivnici. Jedna na križanju ulice Zlate Bartl i Miklinovec, gdje su se zbog oduzimanja prednosti prolaska bočno sudarila dva automobila, a druga u Donjem Banovcu, gdje su se zbog nedovoljnog razmaka, također sudarila dva osobna automobila.

Ostale tri nesreće zabilježene su u Šemovcima, Virju i Križevcima.