Kloštar Podravski//Neodgovorni građanin u metalni otpad bacio dvije bombe

09:15h
0
Bombe pronađene u otpadu u Kloštru Podravskom

Usprkos stalnim apelima i pozivima policije da se građani riješe oružja bez sankcija te da nazovu policiju koja će ih preuzeti, nedogovoran je pojedinac ili pojedinci dvije ručne bombe bacio u otpad.

Opasno je otkriće u metalnom otpadu jučer iznenadilo zaposlenika tvrtke za otkup metala u Kloštru Podravskom. Policija još utvrđuje tko je počinitelj koji, ako se otkrije, sigurno neće proći bez sankcija za razliku od savjesnog građanina s đurđevačkog područja, koji je jučer dragovoljno predao pet ručnih bombi, automatsku pušku u dijelovima te 19 komada streljiva.Oružje i bombe koji su jučer dragovoljno predani

Policija stoga opet poziva građane da se pridruže u akciji Manje oružja – manje tragedija za sigurniju budućnost bez oružja. Građani ne trebaju sami donositi oružje i eksplozivna sredstva, već je dovoljno da nazovu 192 i pričekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu i s vozilima bez policijskih obilježja, te takva sredstva preuzeti.

čitam...