15.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Kloštranci posjetili izložbu Pabla Picassa
K

Ne propustite

Prošloga četvrtka, niti opake vrućine koje su dominirale ovih dana nad našim krajevima, nisu spriječile članove likovne udruge “Kloštranska paleta”, njih tridesetak u posjetu izložbi Pabla Picassa čija su djela trenutno izložena u Galeriji Klovićevih dvora u Zagrebu.

Ovoj likovnoj udruzi, pripisuju se brojne aktivnosti po pitanju izlagačkih i društvenih, a posjeta izložbi svjetskog slikara Pabla Picassa daje njoj poseban značaj.

Osim što ga se smatra ocem Kubizma i velikim revolucionarom u slikarstvu, za Pabla Picassa zanimljivo je reći, da se smatra najvećim umjetnikom 20. stoljeća. Nije on bio samo slikar već je razvijao i istraživao i druge grane umjetnosti, keramičarstvo, fotografiju.. Poznat je po brojnim skulpturama a kroz svoj radni vijek stvorio je više od 20 000 umjetničkih djela i tako ostao poznat kao jedan od najvećih umjetnika koji su nekada živjeli.

Osim velikog dara za umjetnost Picasso je svojim stilom života privlačio pozornost na veliku ljubav prema ženama, a sebe je smatrao velikim ljubavnikom.

Zanimljivo je reći da je jedna od njegovih velikih ljubavi i muza bila Dora Maar, Hrvatica.

Organizator i inicijator ovoga posjeta izložbi je dopredsjednica likovne udruge ”kloštranska paleta” Slavica Pantelić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

To je to

Tko ima bolji stil? Ove dvije zgodne frendice očaravaju, svaka ima svoj tajni adut

Zgodne frendice na špici su ovog vikenda privukle pozornost svojom bezbrižnom elegancijom. Kad bi morali i birat čiji nam se...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×