odlična vijest

Kloštranima 7,5 milijuna kuna za novu tržnicu, imat će otvoreni i zatvoreni dio, hladnjače, sanitarni čvor, solare na krovu

Projektna dokumentacija već je izrađena, slijedi Javna nabava za izvođače radova

11:01h
0
Foto: Općina Kloštar Podravski

Lijepe vijesti ovih su dana stigle u Općinu Kloštar Podravski, kojoj je odobreno 7,5 milijuna kuna za izgradnju nove tržnice. Riječ je o europskom novcu, koji dodjeljuje  Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a sve na temelju natječaj za provedbu Podmjere 7.4 „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Općini je za ovaj projekt odobren najviši mogući iznos, a predstavljen je kao gospodarska građevina poslovne namjene, s integriranom sunčanom elektranom. Tržnica će imati zatvoreni i otvoreni dio, s time da će zatvoreni dio činiti osam prodajnih prostora, hladnjača, strojarnica i sanitarni čvor. Otvoreni dio zamišljen je kao natkriveni prostor za prodaju proizvoda na prodajnim stolovima.

– Osnovna svrha i razlog ulaganja je osiguravanje adekvatnog prostora velikom broju gospodarstvenika s područja općine za prodaju svojih proizvoda i usluga, dok je cilj potaknuti lokalno, ali i šire stanovništvo, na kupovinu domaćih i kvalitetnih proizvoda te ujedno pomoći gospodarstvenicima da svoje proizvode ponude na domaćem tržištu – napominju iz Općine.

Dodaju da je projektna dokumentacija s opisom i grafičkim prikazom građevine izrađena, baš kao i geodetski elaborat, a slijedi Javna nabava za izvođače radova.

Foto: Općina Kloštar Podravski
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW