25.1 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Pod lipama vu parku

Književna večer u čast novigradskog pjesnika Stjepana Plantaka privukla brojne umjetnike
K

U godini čitanja, Pod lipama vu parku u Novigradu Podravskom, glumilo se, čitalo, recitiralo, sviralo i uživalo.

Ne propustite

U sklopu Dana općine Novigrad Podravski održana je književna večer naslovljena Pod lipama vu parku. Organizator je bio Književno-medijski kutak KUD-a Ivan vitez Trnski.

Večer je upriličena u čast novigradskog pjesnika, glumca i člana Kutka Stjepana Plantaka (1955.‒2020) čiji stihovi se i nalaze u naslovu susreta i književne večeri.

U godini čitanja, Pod lipama vu parku u Novigradu Podravskom, glumilo se, čitalo, recitiralo, sviralo i uživalo. I to uz članove Dramske družine Videki KUD-a Marof iz Novoga Marofa  koji su izveli scensku igru Baba Jaga, a njihov višestruko nagrađivani voditelj Tibor Martan, uz to što je pripremio svoje glumce, pročitao je i nekoliko pjesama iz svog pjesničkoga opusa.

Lovro Gerić osvježio je program glazbenim notama, pjesme Mire Kovača pročitala je Jasnica Klasan, dijelove iz romana Ivana Žganca Ida Topolčić, a svoje pjesme je čitala i Marija Rumek Maca.

Novogradski načelnik Zdravko Brljek pročitao je pjesme Stjepana Plantaka te je ujedno spomenuo kako je nastala novogradska himna Tiho teče Komarna koju je napisao Stjepan Plantak, a uglazbio Ladislav Čolig.

Podršku susretu dali su i članovi Glumišne družine Virje, Ivka Plantak, Ladislav Čolig i predsjednica KUD-a Ivan vitez Trnski Monika Vargović Presek.

Foto: Općina Novigrad Podravski
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nova nesreća

NEVJEROJATNO Dijete vozilo quad, a klinac ih “ganjao” na motociklu i stradao, u bolnici je s teškim ozljedama

Nesreće s motorima i quadovima u posljednje su vrijeme sve češće, a posebno zabrinjava što su vozači vrlo mladi....
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×