12.1 C
Koprivnica
Nedjelja, 26. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Svi zainteresirani dobrodošli su

Književno-putopisno-jezikoslovni susret u utorak u koprivničkoj knjižnici
K

U knjigama Pod Velikim medvjedom: špartanje po sjevernoj hemisferi i Malena mjesta srca moga ostavila je jezikoslovlje po strani i odala se literarnom putopisanju.

Ne propustite

U utorak, 30. 10. 2018. godine u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica poznata jezikoslovka Nives Opačić predstavit će koprivničkoj publici svoje dvije velike strasti – jezik i putovanja.

Nives Opačić poznata je kao jedna od najdosljednijih promicateljica hrvatskoga jezika i kulture u Hrvatskoj, ali i u ostatku slavističkoga svijeta. Po jasnoći kojom govori i piše o hrvatskom jeziku prepoznata je i u široj javnosti, čime na najbolji način popularizira hrvatski jezik i čuva hrvatski nacionalni identitet. Za svoj je rad primila važne nagrade. Članica je Hrvatskoga filološkog društva, Matice hrvatske i Društva za promicanje orguljske glazbe »Franjo Dugan«.

Objavila je niz knjiga u kojima se bavi jezikom: Iza riječi (prtinom i cijelcem), Jezikomjer (Vodič za izbjegavanje najčešćih pogrešaka u hrvatskom standardnom jeziku), Hrvatski u zagradama (Globalizacijske jezične stranputice), Hrvatski jezični putokazi, Moja draga škola, Riječi s nahtkasna i kantunala (preko noćnog ormarića), Reci mi to kratko i jasno (Hrvatski za normalne ljude), Hrvatski ni u zagradama (Globalizacijska jezična teturanja), Novi jezični putokazi: hrvatski na raskrižjima i Osjenčane riječi.

U knjigama Pod Velikim medvjedom: špartanje po sjevernoj hemisferi i Malena mjesta srca moga ostavila je jezikoslovlje po strani i odala se literarnom putopisanju. Dok su Pod Velikim medvjedom bili putopisi izvana, Malena mjesta srca moga su putopisi iz Hrvatske, i to iz malih mjesta u koje malo tko dolazi, a autorica ima prema njima neki odnos.

Književno-putopisno-jezikoslovni susret organiziran je u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Koprivnici, a prema prijedlogu Čitateljskog kluba „Između redaka” čiji će članovi istoga dana u 17 sati na sastanku razgovarati upravo o knjigama Nives Opačić.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

prijevremeno glasovanje

Mladen Kešer ponovno na vrhu Kalnika, na izbore izašlo 67,98 posto birača

Mještani Kalnika danas su izašli na prijevremene izbore, a birali su između dva kandidata, nezavisne Olinke Gjigaš, ujedno i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti