8.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 22. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Svi zainteresirani dobrodošli su

Književno-putopisno-jezikoslovni susret u utorak u koprivničkoj knjižnici
K

U knjigama Pod Velikim medvjedom: špartanje po sjevernoj hemisferi i Malena mjesta srca moga ostavila je jezikoslovlje po strani i odala se literarnom putopisanju.

Ne propustite

U utorak, 30. 10. 2018. godine u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica poznata jezikoslovka Nives Opačić predstavit će koprivničkoj publici svoje dvije velike strasti – jezik i putovanja.

Nives Opačić poznata je kao jedna od najdosljednijih promicateljica hrvatskoga jezika i kulture u Hrvatskoj, ali i u ostatku slavističkoga svijeta. Po jasnoći kojom govori i piše o hrvatskom jeziku prepoznata je i u široj javnosti, čime na najbolji način popularizira hrvatski jezik i čuva hrvatski nacionalni identitet. Za svoj je rad primila važne nagrade. Članica je Hrvatskoga filološkog društva, Matice hrvatske i Društva za promicanje orguljske glazbe »Franjo Dugan«.

Objavila je niz knjiga u kojima se bavi jezikom: Iza riječi (prtinom i cijelcem), Jezikomjer (Vodič za izbjegavanje najčešćih pogrešaka u hrvatskom standardnom jeziku), Hrvatski u zagradama (Globalizacijske jezične stranputice), Hrvatski jezični putokazi, Moja draga škola, Riječi s nahtkasna i kantunala (preko noćnog ormarića), Reci mi to kratko i jasno (Hrvatski za normalne ljude), Hrvatski ni u zagradama (Globalizacijska jezična teturanja), Novi jezični putokazi: hrvatski na raskrižjima i Osjenčane riječi.

U knjigama Pod Velikim medvjedom: špartanje po sjevernoj hemisferi i Malena mjesta srca moga ostavila je jezikoslovlje po strani i odala se literarnom putopisanju. Dok su Pod Velikim medvjedom bili putopisi izvana, Malena mjesta srca moga su putopisi iz Hrvatske, i to iz malih mjesta u koje malo tko dolazi, a autorica ima prema njima neki odnos.

Književno-putopisno-jezikoslovni susret organiziran je u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Koprivnici, a prema prijedlogu Čitateljskog kluba „Između redaka” čiji će članovi istoga dana u 17 sati na sastanku razgovarati upravo o knjigama Nives Opačić.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ranije od očekivanog

SUPER VIJEST Porezna objavila: Kreću isplate povrata poreza, evo kojim redoslijedom će vam se uplaćivati na račun

Djelatnici porezne zaključili su protekli tjedan postupak utvrđivanja godišnjeg obračuna poreza na dohodak za 2023. godinu. Upravo su objavili...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×