12.1 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Knjižnica // Festival bibliobusa 19. travnja
K

Ne propustite

U Koprivnici će se u petak, 19. travnja pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije održati nacionalni stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem – 11. okrugli stol o pokretnim knjižnicama u Hrvatskoj i 5. festival hrvatskih bibliobusa pod nazivom Mi imamo svoj bibliobus! A vi? Organizator skupa je Hrvatsko knjižničarsko društvo, a uz domaćina, Knjižnicu i čitaonicu Fran Galović, suorganizator je i regionalno Društvo knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja.

Na skupu će sudjelovati knjižničari iz svih krajeva Hrvatske, te gosti iz Portugala, Slovenije, Srbije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine, radi razmjene iskustava te unaprjeđenja rada pokretnih knjižnica.

Program započinje Festivalom bibliobusa koji će se održati od 9,30 do 12,00 sati na Zrinskom trgu. Desetak hrvatskih bibliobusa koji će doputovati iz Bjelovara, Čakovca, Karlovca, Osijeka, Rijeke, Vinkovaca, Zadra i Zagreba, kao i dva ‘domaća’ bibliobusa iz Koprivnice i Križevaca, bit će otvoreni za javnost, pa će to biti jedinstvena prilika zainteresiranima da ih sve na jednom mjestu razgledaju. Točno u 11:30 sati održat će se i Milenijsko fotografiranje bibliobusa i gostiju festivala u izvedbi Šime Strikomana.

Istovremeno, u izlozima knjižnice bit će postavljeni posteri kojima će sve hrvatske bibliobusne službe predstaviti svoje programe i aktivnosti koje provode u bibliobusima.

U poslijepodnevnom stručnom dijelu skupa kroz desetak domaćih i stranih izlaganja sudionici skupa upoznat će se sa stanjem razvoja pokretnih knjižnica u Hrvatskoj i u susjednim zemljama, kao i s aktualnim trendovima u Europi te s mogućnostima korištenja europskih fondova u razvoju ove djelatnosti.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ovo nismo vidjeli

Jadan nastradao, Slađan skupljao otpad bez dozvole, kažnjen 1320 eura: Iako sam Rom, pošteno zarađujem!

Jedan 30-godišnjak će morati platiti kaznu od čak 1320 eura jer je "ulovljen" od inspektora kako bez dozvole skuplja...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×