18.2 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Knjižnica objavila zbornik radova „Knjižnična usluga za slijepe i slabovidne: stanje i perspektiv
K

Ne propustite

U nakladi Knjižnice i čitaonice „Fran Galović” Koprivnica nedavno je objavljen  zbornik radova „Knjižnična usluga za slijepe i slabovidne: stanje i perspektive”.

Na svojih 130 stranica knjiga  sadrži izlaganja s istoimenog stručnog skupa, održanog u Koprivnici 2011. godine povodom pete obljetnice održavanja knjižnične usluge za slijepe i slabovidne u Koprivnici i evaluacije njezinog značaja na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.  Zbornik daje uvid u postojeće stanje i perspektive ove usluge u Hrvatskoj, Sloveniji i Međunarodnom savezu knjižničarskih društava i ustanova (The International Federation of Library Associations and Institutions – IFLA).

Istovremno, utvrđuje smjernice za buduće kvalitetnije pružanje knjižnične usluge ne samo za slijepe i slabovidne osobe, nego i sve one koji ne mogu čitati standardni tisak. Prema recenzentici, mr.sc. Ljiljani Sabljak, ovom publikacijom problematika knjižnične usluge za slijepe i slabovidne postaje široko dostupna cjelokupnoj stručnoj i kulturnoj javnosti. Ujedno se nude programi i prijedlozi za buduće djelovanje kako hrvatskoj stručnoj knjižničarskoj zajednici, tako i hrvatskoj javnosti.

Uz predgovor, zbornik sadrži jedanaeset stručnih članaka, te prilog o iskustvima korisnika koji je napisala Vesna Babić, tajnica Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije pod nazivom „Knjižnica je više od posudbe zvučnih knjiga za osobe s oštećenjem vida : pozitivna iskustva članova Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije s knjižničnom uslugom za slijepe i slabovidne”.

Napomenimo da je ovo treća knjiga, koju je objavila koprivnička knjižnica i to nakon  monografije „Knjižnice i čitaonice grada Koprivnice 1650.-2010.: spomenica Knjižnice i čitaonice „Fran Galović” Koprivnica (2010.) i priručnika „Igrajmo se ! Čitaj mi!: priče, igre i pjesmice za bebe i malu djecu: preporuke roditeljima za poticanje rane pismenosti” ( 2012.).

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni se bore s Italijom na terenu, a utakmica se gleda na svakom kutku, ulovili smo atmosferu

Odlučujuća je utakmica na Europskom prvenstvu za naše Vatrene. Igra se s Italijom, a samo pobjeda dolazi u obzir...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×