Knjižnica // Predstavljanje novog CD-a Natalije Imbrišak

12:37h
0
Foto: arhiva // Ilustracija

U srijedu, 11. rujna u 19 sati u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica (Stručno-znanstveni odjel) predstavit će se koprivničkoj publici novi CD Natalije Imbrišak s glazbom za orgulje iz perioda francuske romantike “César Franck i Charles-Marie Widor”.

Koprivnička orguljašica mr.art. Natalija Imbrišak prisutna je u glazbenom životu Koprivnice već više od dvadeset godina. Njezini solistički koncerti na orguljama crkve Sv. Nikole i Franjevačke crkve posljednjih su šesnaest godina postali tradicionalni i željno iščekivani glazbeni događaji u Koprivnici. Nakon što je 1990. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirala teorijske predmete, a 1994. i orgulje u razredima Žarka Dropulića i Marija Penzara, studirala je i na Kraljevskom konzervatoriju u Bruxellesu te poslijediplomski studij završila magisterijem u Zagrebu.

Od 1997. godine profesorica je orgulja u Glazbenoj školi u Varaždinu te stalni predavač u Šibenskoj ljetnoj orguljaškoj školi. Nastupala je u nizu europskih država, a aktivna je i kao orguljašica i dirigentica mješovitog pjevačkog zbora u crkvi sv. Nikole u Koprivnici.
Na drugom samostalnom solističkom CD-u “César Franck i Charles – Marie Widor” upoznaje nas s glazbom za orgulje iz perioda francuske romantike kroz bogatu paletu zvukova orgulja varaždinske katedrale.

Novi CD Natalije Imbrišak predstavit će muzikologinja dr.sci. Snježana Miklaušić – Ćeran, Vladimir Gotal, urednik i producent izdanja te Ariana Šandl, dipl. muzikolog.