31.3 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Knjižničari posjetili Sloveniju
K

Ne propustite

U četvrtak i petak, zaposlenici Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica posjetili su Kamnik i Domžale u Sloveniji.

Posjet je bio dio projekta Jezik: moj, tvoj, naš koji je namijenjen širenju multikulturalnosti, jezičnom osvješćivanju i upoznavanju dobrih praksi, a provode ga dječji vrtić Zarja i Matična knjižnica Kamnik.

Cilj je ovog projekta i izgradnja zbirki građe na jezicima manjinskih skupina te razvijanje čitalačke kulture kod pripadnika tih skupina. Koprivnički su knjižničari na poziv domaćina predstavili Knjižnicu te održali izlaganja o programima i uslugama Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica s posebnim naglaskom na programe za poticanje čitanja kod beba i male djece do tri godine, pričaonice za djecu te socijalno inkluzivnim programima za Rome.

Knjižničari su imali priliku i organizirano razgledavati grad Kamnik, Matičnu knjižnicu Kamnik i njihov bibliobus te sudjelovati na večeri priča u posebnom ambijentu tri stotine stare, drvene Budarjeve hiže na šumovitim obroncima Velike planine, tijekom koje su slušali slovenske narodne bajke u izvedbi profesionalnih pripovjedačica bajki, ali i ispričali jednu hrvatsku narodnu bajku domaćinima.
Osim Matične knjižnice Kamnik, posjetili su i novi prostor Knjižnice Domžale koji je posebno atraktivan jer se prostire na više od 2000 kvadrata u trgovačkom centru Mercator. Zanimljivost je Domžala, inače dugogodišnjeg grada prijatelja grada Koprivnice, da članovi knjižnice imaju besplatno parkiranje na ovom šoping području za razliku od onih koji nisu članovi knjižnice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ajme

Božo napravio krš i lom BMW-om u Glogovcu, pijan se zabio u vozačicu pa zbrisao

Božidar je proglašen krivim na Općinskom sudu u Koprivnici nakon što je pijan napravio dar-mar svojim BMW-om u Glogovcu. Kako...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×