9.9 C
Koprivnica
Subota, 2. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
financijska izviješća

Koalicije koje izlaze na izbore objavile koliko su potrošili na promidžbu, predvodi Restart, HDZ-u najveći donator đurđevačka Bistra
K

I dok Restart koalicija prednjači po troškovima, HDZ je prvi po iznosu dobivenom od donatora, više od 1,7 milijuna kuna.

Ne propustite

Svi sudionici parlamentarnih izbora, podnijeli su svoja prva financijska izviješća, sedam dana prije izbora.

Najviše je na dosadašnju promidžbu potrošila Restart koalicija, 8,4 milijuna kuna.

Od dopuštenih 15 milijuna kuna, odnosno 1,5 milijuna po jedinici, najviše su potrošili u 7. i 8. izbornoj jedinici. U našoj, drugoj izbornoj jedinici, potrošili su 862.337 kuna.

HDZ-ovi izborni troškovi su 7,1 milijuna kuna, a najviši su (873.000) u 8. jedinici. U 11. izbornoj jedinici, u kojoj bira dijaspora, troškovi su pola milijuna kuna.

Izborni troškovi Domovinskog pokreta Miroslava Škore iznose 1,8 milijuna kuna, Mosta 750.000 kuna, a koalicije Možemo! 400.000 kuna.

Nezavisna lista Željka Lackovića, u drugoj je izbornoj jedinici, jedinoj u kojoj izlaze, potrošila 94.162.75 kuna, dok donacija za sada nemaju.

I dok Restart koalicija prednjači po troškovima, HDZ je prvi po iznosu dobivenom od donatora, više od 1,7 milijuna kuna.

Imaju ukupno 165 donatora, donirao je i dožupan Darko Sobota, 7. na listi i to 5000 kuna, dok je Sonja Celiščak, koja je na 12. mjestu donirala je 2000 kuna.

Najveći je donator đurđevačka Bistra, koja je HDZ-u za izbornu promidžbu dala 150.000 kuna.

Pravne osobe za financiranje izborne promidžbe mogu donirati najviše 200.000 kuna, fizičke (obrtnici i građani) 30.000 kuna. Donacije se mogu prikupljati do završetka izborne promidžbe, dakle do petka, 3. srpnja u ponoć.

Restart koalicija od donatora je dobila 283.000 kuna, među njima, za sada, nema čelnika stranaka koje čine tu koaliciju (SDP, HSS, Glas, HSU, Snaga).

Domovinski pokret Miroslava Škore od donatora je dobio 190.000 kuna.

Izvješća dostavljaju unosom u DIP-ov informacijski sustav za nadzor financiranja promidžbe, a javnosti su dostupni na mrežnim stranicama DIP-a.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Propisno je kažnjen

Drama u podravskom kafiću, Mladen ušetao i poručio vlasnici: “Ja sam ubica, raznijet ću vas bombom!”

"Doći ću s bombom koja će vas raznijeti. Ja sam bio u zatvoru, ja sam ubica!", poručio je  54-godišnji...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×