11.7 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ŠTIMUNG KAK NEKAD

Kod Bebeka se u goricama zabavljalo po starinski, skakalo u vrećama, nosila se jaja u žlici, potezao štrik…
K

Volimo dobro se zabaviti, imamo veliki krug prijatelja koji na ovaj način, odijevanjem u nošnje, s nama nastavljaju čuvati tradiciju

Ne propustite

Obitelj Bebek poznata je po originalnim i vrhunskim zabavama u svojim goricama, a šira javnost imala se već prilike s tim upoznati pred dvije godine, kada su u svom vinogradu organizirali berbu na starinski način. Mini projekt Mirele i Dalibora tada je pao na plodno tlo, oduševio njihove prijatelje i sve sudionike te ih “zagrijao” za novo događanje u istom izdanju.

Te je godine u berbi sudjelovalo 30-tak berača odjevenih po “starinski” u narodne nošnje, a upravo ih se toliko okupilo i ovog vikenda u Kunovec Bregu.

– Oduševili su se taj prvi put i neprestano nas pitali kad ćemo prirediti reprizu događanja. Berba je prošla pa samo odlučili iskoristiti ovo toplo vrijeme i podružiti se kod nas na Leptan bregu. Volimo dobro se zabaviti, imamo veliki krug prijatelja koji na ovaj način, odijevanjem u nošnje, s nama nastavljaju čuvati tradiciju. Svi su oni jako kreativni pa su se za nošnje snašli, neki su ih nabavili od djedova i baka, neki kupili u second handu, na našem gradskom Sajmištu – rekla je Mirela.

Druženje je prošlo u starinskom štihu. Pekli su se kesteni, jeger na boti, domaći mlinci služili s picekom, bilo je gljiva, domaćih lepinja…

– Ove godine nismo pozvali tamburaše nego smo se odlučili zabaviti starinskim igrama pa smo potezali štrik, skakali u vrećama, gađali se krpenim loptama…uglavnom, smijeha nije nedostajalo – rekla je Mirela i zahvalila svima koji su došli na berbu i lijepo se zabavili što je i bila njihova prvotna ideja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

19. kolo

FOTO Golijade na travnjacima, Graničar se poigrao s Tomislavom, Osvit napunio mrežu Starigradu

Na podravsko-prigorskim travnjacima danas su se igrali susreti 19. kola Prve i Druge Županijske nogometne lige. U Starigradu su se...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×