11.8 C
Koprivnica
Petak, 1. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
IDEJE

Koje igre igrati s djecom kada morate ostati doma?
K

Ne propustite

Kada se skupe kišni oblaci te roditeljima i djeci onemoguće igranje vani, vrijeme za postati kreativan. Djeca se obožavaju igrati, a za puno igara nisu još čuli pa ih vi kao roditelji možete naučiti njima. Te igre mogu biti i neke besplatne igrice na računalu koje će uvijek biti zabavne, no ponehttps://geek.hr/igrice/kad roditelji žele provesti vrijeme sa svojom djecom igrajući se nekih staromodnih igara koje su njima poznate još iz njihovog djetinjstva. Možda stoga upravo ovdje pronađete nešto što će vas podsjetiti na djetinjstvo ili pak neku novu igricu koja vam se čini zabavna za vas i vaše mališane.

Lovice

Najjednostavnija igra koja se mogla naći na našem popisu je igra lovice. Naravno, jedna osoba će loviti, a ostali će pokušavati izbjeći biti ulovljeni. Kada lovac dodirne ili uhvati nekoga, tada on prestaje biti lovac, a to postaje uhvaćena osoba. Ovo je klasična igra za mališane koja bi ih mogla jako zabaviti, a ujedno osigurati i da će navečer čvrsto spavati.

Ples u ogledalu

Ples u ogledalu je opuštena igra koja najbolje funkcionira kada je igra barem tri osobe. Prvo što je potrebno jest da izaberete vođu koji će izabrati pjesmu i plesati na način na koji želi. Svi ostali koji sudjeluju u igri moraju kopirati poteze vođe što bolje mogu, baš kao da se radi o ogledalu. U jednom trenutku vođa će dati znak da svatko može plesati za sebe i svi će otplesati na svoj način dok pjesma ne završi. Nakon toga, netko drugi je vođa i postupak se ponavlja. Ovakav tip igrice nema pobjednika niti gubitnika, samo iscrpljene plesače.

Gaženje balona

Gaženje balona je igra u kojoj djeca oko svake svoje noge zavežu balon. Što je više igrača u ovoj igri, to bolje jer je cilj napraviti ekipe u kojima će igrači pokušavati nagaziti balon svezan oko noge protivničkih igrača. Naravno, ekipa koja prva uspije probušiti sve balone protivničke ekipe će biti proglašena pobjedničkom. Najbolje je nabaviti što više balona, jer što je balona više, moguće je igrati više rundi i učiniti igru zanimljivijom.

Imitiranje TV-a

Ovo je igra u kojoj roditelji ne moraju sudjelovati, već će se opustiti i gledati svoje mališane kako se zabavljaju. Igra je jako jednostavna, djeca će si međusobno birati TV programe s različitim filmovima, serijama ili reklamama te će morati kopirati poteze i oponašati sve što rade osobe na tom programu. Izmjenjivat će se u svojim ulogama i sasvim sigurno izvući roditeljima veliki smiješak na lice dok ih promatraju.

Videoigrice

Danas su videoigrice ipak najpopularnija solucija kada roditelji žele zabavu svojoj djeci. Djeca će se sasvim sigurno zabaviti igrajući videoigre, ali to bi moglo onemogućiti roditeljima da sudjeluju i da se na taj način zbližavaju sa svojom djecom. Puno je i drugih faktora zašto smo ostavili ovu soluciju za kraj. Vrijeme koje dijete provodi pred ekranom igrajući igrice, mogućnost razvijanja ovisnosti oko neke igre i neke druge slične sitnice mogu biti jako neprivlačne roditeljima i često se oni ne odlučuju svoje mališane u ranoj dobi uvoditi u taj svijet. Također, brzina interneta, cijena raznih konzola i igara te razni drugi detalji mogu nekim roditeljima predstavljati dodatni problem.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uskoro natječaj

Želite pomoć države za energetsku obnovu kuće? Možete dobiti i do 62.120 eura, pogledajte kako…

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uskoro će pustiti 120 milijuna eura vrijedan natječaj za sufinanciranje energetske obnove...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×