32.4 C
Koprivnica
Petak, 21. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Fond za zaštitu okoliša

Komunalac građanima dijeli žute spremnike za plastiku
K

Nabavljeno je 8500 spremnika za odvojeno prikupljanje plastike na kućnom pragu

Ne propustite

U srijedu, 12. svibnja, Komunalac Koprivnica započeo je podjelu 8500 žutih spremnika za odvojeno prikupljanje plastike na kućnom pragu, nakon što je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dao suglasnost.

Svim građanima koji stanuju u kući u Koprivnici i svim prigradskim naseljima žuti spremnik zaposlenici Komunalca ostavit će na kućnoj adresi. Svi spremnici su čipirani, a praznit će se prema redovnom rasporedu odvoza plastike. Uz spremnike u koje nije potrebno stavljati žute vreće, plastiku je i dalje moguće odložiti u žute vreće u slučaju viška plastičnog otpada, a njih je moguće kupiti na blagajnama Komunalca. Podjela žutih spremnika počet će istodobno u svim gradskim rajonima, a planirani završetak je do 1. srpnja.

Prva Koprivničanka kojoj je spremnik dostavljen je Jasna Matić Grbeš iz Miklinovca. Kako kaže, spremnik će joj biti puno praktičniji od vreće.

– Spremnikom je puno lakše ‘manevrirati’ nego s vrećom, a i više će plastike stati u njega nego u jednu vreću. Naša obitelj je velika, no veliku većinu otpada odvojeno prikupljamo i zaista se držimo pravila odvajanja – rekla je Jasna Matić Grbeš.

Kaže kako se uvođenjem odvojenog prikupljanja količina miješanog komunalnog otpada u njezinom domaćinstvu značajno smanjila, a budući da na kućnom pragu može odvajati papir, plastiku i biorazgradivi otpad, gotovo da i nema potrebe za korištenjem zelenih otoka i reciklažnog dvorišta, osim kod većeg čišćenja i uređenja kuće i okućnice, a koristi spremnike za tekstil na zelenim otocima.

Žuti spremnici su nabavljeni preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu Javnog poziva za iskaz interesa za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada od 2018. godine. Ugovor s Fondom potpisao je Grad Koprivnica, a nabavljeno je 8500 spremnika za plastiku. Postotak sufinanciranja Fonda za zaštitu okoliša iznosi 85 posto, dok je ostatak podmirio Grad Koprivnica.

Foto: Komunalac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vježba sustava civilne zaštite

FOTO/VIDEO Vatrogasci, hitna, policija, HGSS i mnogi drugi pokazali punu spremnost u eksploziji kotlovnice škole

Općina Koprivnički Ivanec u okviru obilježavanja Dana općine organizirala je veliku pokaznu vježbu vlastitih operativnih snaga sustava civilne zaštite. U...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×