6.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 23. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
TRAŽIO I DOBIO

Komunalije dižu kredit za gradnju solarne elektrane, cijena kubika vode rast će kunu do dvije, Kolarić: I dalje smo najjeftiniji u okolici
K

Vladinom urednom nam se do 31. ožujka 2023. garantira jedna pristojnija cijena električne energije, pa ne bi trebalo doći do povećanja cijene vode kao što smo najavljivali, rekao je direktor Komunalija

Ne propustite

Iako je pred mjesec dana izgledalo da će korisnici usluga đurđevačkih Komunalija vodu plaćati tri kune skuplje, poskupljenje ih neće pogoditi u toj mjeri. Cijena kubika vode povećat će se za kunu, eventualno dvije, najavio je to Tomislav Kolarić, direktor Komunalija.

On je na sjednici Vijeća grada Đurđevca, održanoj početkom tjedna, dobio jednoglasnu podršku da poduzeće zaduži za četiri milijuna kuna kako bi na gradskom uređaju za pročišćavanje voda izgradili solarne panele. Na taj će si način Komunalije u budućnosti osigurati određenu količinu energije te tako u konačnici moći utjecati na cijenu kubika vode, koja direktno ovisi o troškovima električne energije.

Kolarić je tražio i dobio zeleno svijetlo za kredit od četiri milijuna kuna s rokom vraćanja od sedam godina i fiksnom kamatnom stopom od 1,98 posto godišnje.

– Vladinom uredbom nam se do 31. ožujka 2023. garantira jedna pristojnija cijena električne energije pa ne bi trebalo doći do povećanja cijene vode kao što smo nedavno najavljivali. Uz ulaganje od četiri milijuna kuna i mjesečni anuitet rate oko 50 tisuća kuna, a s obzirom na našu potrošnju vode, to bi otprilike bilo povećanje od jedne do dvije kune, no i uz to smo i nadalje najjeftiniji u odnosu na cijenu vode u okolici – zaključio je Kolarić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Rebeka i Dražen današnji su slavljenici, čestitajte im!

Rebeka i Dražen današnji su slavljenici. Rebeka je racionalna, uzbuđena, bezgranična, energična, draga i zabavna osoba. Dražen je dinamična, snalažljiva, ugodna,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti