20.4 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
završila je trogodišnja agonija

Komunalno poduzeće Križevci dobilo spor u parnici protiv Mladena Kešera, direktor Goran Gregurek: Izgubili smo 10 milijuna kuna od Hrvatskih voda zbog nečije igre
K

Ono što slijedi je nastavak procesa i razdvajanja i konačno otvaranje puta da krenemo s projektima koji su čekali. Osim toga, razmišljamo pokretanje sudskog postupka radi naknade štete koju su trpjeli stanovnici zbog nečije igre. Kako će to završiti sud će odlučiti, kazao je Goran Gregurek.

Ne propustite

Visoki trgovački sud u Zagrebu donio je konačnu presudu za podjelu Komunalnog poduzeća u Križevcima, točnije izdvajanje vodnih usluga u novu tvrtku te je tako okončana agonija koja je trajala gotovo tri godine.

Podsjetimo, kad je Komunalno poduzeće u skladu sa Zakonskim odredbama pokrenulo postupak razdvajanja, s time se nije složio Mladen Kešer, načelnik općine Kalnik jer je smatrao da je plan podjele nepravedan.

Podignuo je tužbu, izgubio je, ali je potom na tu presudu uložio žalbu Visokom trgovačkom sudu.

Tako je prvostupanjska presuda postala pravomoćna – potvrdio nam je to Goran Gregurek, direktor Komunalnog poduzeća, koji nije krio zadovoljstvo zbog konačnog rezultata presude kojeg je nazvao logičnim ishodom.

Goran Gregurek // Foto: Admir Sinani

– Jedna osoba s pet posto vlasništva blokirala je naše velike projekte koji su bili važni za kraj. Gospodin Kešer je to uspio zaustaviti i ono što je jako važno, nismo niti jednu kunu dobili od Hrvatskih voda, izgubili smo oko 10 milijuna kuna zbog neodgovornog ponašanja jedne osobe. Ono što slijedi je nastavak procesa i razdvajanja i konačno otvaranje puta da krenemo s projektima koji su čekali. Osim toga, razmišljamo pokretanje sudskog postupka radi naknade štete koju su trpjeli stanovnici zbog nečije igre. Kako će to završiti sud će odlučiti – kazao je Goran Gregurek.

O tom se slučaju raspravljalo na brojnim gradskim vijećima. Bila je čak sazvana i tematska sjednica u svibnju prije dvije godine na kojoj je bio i načelnik Kešer. Bila je to maratonska sjednica na kojoj su vijećnici imali prilike iznijeti svoj stav.

Mario Rajn

Načelnik je tada rekao da ima spreman plan nagodbe koji će dostaviti u Grad da bi se slučaj konačno riješio. Tako je i napravio. No, Komunalno poduzeće i Grad nagodbu nisu prihvatili jer, kako tvrde, pojedini zahtjevi nisu čak bili u skladu za zakonskim odredbama.

Mario Rajn, gradonačelnik Križevaca, također je izrazio svoje zadovoljstvo presudom te rekao da je ovo rezultat intenzivnih tromjesečnih pregovora i dogovora.

– Zadovoljni smo presudom. Slijedi razdvajanje u skladu sa Zakonom, a onda ćemo konačno moći krenuti s projektima koji su važni za naše građane, a bili su sve ovo vrijeme na čekanju – istaknuo je gradonačelnik Rajn.

Mladen Kešer // Foto: arhiva

Razgovarali smo i s Mladenom Kešerom koji nam je rekao da još uvijek do njega nije stigla odluka presuda, ali da je spreman uložiti opet žalbu.

Poštivat ću odluku suda na isti način kako država poštuje odluku međunarodnog suda za granicu sa Slovenijom – oštar je načelnik Kešer.

Spomenimo i to da je ovaj slučaj bio jedinstven u državi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pitanje koje dijeli

Pitanje abortusa aktualno i u kampanji, u ovih šest bolnica liječnici uopće ne obavljaju pobačaje!

Pitanje pobačaja često dijeli javnost, a posebno u vrijeme izbornih kampanja. Nije tako ni ovaj put pa su o...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×