18.5 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
okončan spor kalnika i križevaca

Konačno osnovana tvrtka Vodne usluge u Križevcima, direktor Goran Gregurek: Građani su uplatili oko 10, 6 milijuna kuna kroz razne naknade u Hrvatske vode, a nisu dobili ništa
K

Projekt Grupnog vodovoda, težak oko 190 milijuna, u potpunosti je bio stao. Slijede razgovori u Hrvatskim vodama ovih dana kako bi osigurali novac za iduću godinu., rekao je Gregurek.

Ne propustite

Nakon četverogodišnje agonije, višemjesečnih napora razgovora i usklađivanja konačno je osnovana tvrtka Vodne usluge sa sjedištem u Križevcima.

Podsjetimo, kad je Komunalno poduzeće u skladu sa Zakonskim odredbama pokrenulo postupak razdvajanja, s time se nije složio Mladen Kešer, načelnik općine Kalnik jer je smatrao da je plan podjele nepravedan.

Podignuo je tužbu, izgubio je, ali je potom na tu presudu uložio žalbu Visokom trgovačkom sudu.

Tako je ljetos taj isti sud donio konačnu presudu za podjelu Komunalnog poduzeća, točnije izdvajanje vodnih usluga u novu tvrtku te je tako okončana agonija. O tome smo prvi pisali. 

Mario Rajn
Mario Rajn // Foto: Ivan Brkić

Na današnjoj konferenciji za medije, gradonačelnik Mario Rajn i Goran Gregurek, direktor Komunalnog poduzeća govorili su o planovima za iduću godinu.

– Ovim putem moram zahvalili pomoćnici ministra za vodno gospodarstvo koja je poslala službenu notu Trgovačkom sudu da se taj postupak ubrza. Važno je naglasiti da se ovim osnivanjem tvrtke otvara mogućnost da se bitno poveća standard svim građanima grada, ali i onima u susjednim općinama. Iskreno vjerujem kako je to najbolji ishod za sve i u narednim ćemo godinama vidjeti pozitivne efekte projekata – kazao je gradonačelnik Rajn.

Direktor Goran Gregurek osvrnuo se na dva velika projekta – Aglomeracija Križevci i Grupni vodovod Križevci.

Goran Gregurek, direktor Komunalnog poduzeća Križevci

– Što se tiče projekta Aglomeracije, on je išao, ali usporeno. Njegova vrijednost je oko 170 milijuna kuna. Projekt Grupnog vodovoda, težak oko 190 milijuna, u potpunosti je bio stao. Slijede razgovori u Hrvatskim vodama ovih dana kako bi osigurali novac za iduću godinu. Građani su uplatili oko 10, 6 milijuna kuna kroz razne naknade u Hrvatske vode, a nisu dobili ništa. Prema tome, nadamo se da ćemo se moći dogovoriti da se pojačano financira izgradnja vodovodne mreže na području grada i okolnih općina. Nije da se ništa radilo, no novac je bio dostupan samo iz gradskog proračuna. Onaj iz Hrvatskih voda i ministarstva nažalost nije zbog tog cijelog procesa – kazao je Goran Gregurek.

Zbog nerazdvajanja društva, najviše je bio pogođen grad, posebice istočni dio te Općina sv. Ivan Žabno.

– Sada očekujem jedan veći investicijski zamah jer projekata imamo mnogo. Nadam se da više neće biti nikakvih opstrukcija i da ćemo moći dalje razgovarati o razvoju vodoopskrbe u našem kraju – zaključuje Gregurek.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jadna životinja

UPRAVO Vozač mercedesom naletio na srnu, životinja nije preživjela, policija na mjestu događaja

Kako upravo doznajemo od našeg reportera, dogodio se nalet na divljač na prometnici između Đurđevca i Šemovaca. Vozač mercedesa na...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×