Vrsni instrumentalisti

Koncert Aldemaromania trio & Ricardo Luque uvod u Fest Jazz festival

11:04h
0
Aldemaromania trio & Ricardo Luque // Foto: Jazz klub Koprivnica

Sastav Aldemaromania trio & Ricardo Luque je novi projekt Ricarda Luquea i njegovih prijatelja, prokušanih i vrsnih instrumentalista.

Jazz klub Koprivnica poziva Vas na 2. ovogodišnji koncert iz ciklusa Jazz From The Woods, a održati će se 17. lipnja na terasi Le Petit Cafe-a na Zrinskom trgu u Koprivnici s početkom u 21 sat.

Ovim koncertom najavljuje se nadolazeći međunarodni festival Fest Jazza Koprivnica 2016. koji će se održati u petak i subotu, 8. i 9. srpnja u Koprivnici.

Sastav Aldemaromania trio & Ricardo Luque je novi projekt Ricarda Luquea i njegovih prijatelja, prokušanih i vrsnih instrumentalista Julija Njikoša na klaviru, Jurice Štelme na kontrabasu i Borne Šercara na bubanju.  Riječ je o glazbenicima koji su svoju kvalitetu dokazali i u jazzu i u klasičnoj glazbi.

Čitav projekt posvećen je venezuelanskom skladatelju, pijanistu, aranžeru i dirigentu Aldemaro Romeru. On je u venezuelanskoj glazbi stvorio novi glazbeni izričaj poznatiji pod nazivom Onda Nueva ili Novi val, koji je proizašao iz joropoa, glazbeni stil iz Venezuele sličan valceru, i brazilske bossa nove.

Organizator koncerta je Jazz klub Koprivnica uz podršku Glazbene mladeži Koprivnica i Le Petit Cafe-a. Glavni pokrovitelj je Grad Koprivnica.