10.4 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Konferencija projekta o integraciji Roma
K

Ne propustite

U organizaciji Grada Koprivnice u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u utorak, 8. travnja održana je konferencija projekta ERNE. Radi se o projektu za razmjenu primjera dobre prakse po pitanju integracije Roma i osmišljavanje koncepta strategije za integraciju Roma.

Sve prisutne na početku konferencije pozdravila je gradonačelnica Grada Koprivnice Vesna Želježnjak te istaknula da Grad Koprivnica radi na obrazovanju djece romske populacije i njihovu što bržem i efikasnijem uključivanju u redovito školovanje, jer je to dugoročno najisplativiji i najdjelotvorniji način utjecaja na njihovu budućnost.

– Podizanjem njihovih kapaciteta želimo ih učiniti što konkurentnijima na tržištu rada te na taj način pomoći njihovoj budućoj samoodrživosti. Na putu prema ostvarenju tog cilja djelujemo ne samo svojim sredstvima nego i kroz programe brojnih ustanova i udruga te ostvarujemo zajedno sredstva iz europskih izvora – rekla je gradonačelnica.

Projekt ERNE,  Grad Koprivnica provodi u suradnji s partnerima iz Belgije, Njemačke, Austrije, Italije, Rumunjske i Bugarske. Ukupna vrijednost projekta je 394.112 €, a Grad Koprivnica dobiva 24.500 €.

Budući da se radi o programu cjeloživotnog učenja projekt je osmišljen na način da se ojača postojeća suradnja između partnera kako bi se analizirali primjeri dobre prakse po pitanju integracije Roma u predškolskom odgoju, osnovnoškolskom i visokoškolskom obrazovanju te stručnoj naobrazbi.

Kako svim zemljama članicama Europske unije do 2020. godine predstoji osmišljavanje i provedba Strategije integracije Roma, Grad Koprivnica uz potporu neprofitne organizacije Zukunftsbau Berlin, Udruge European Neighbours iz Graza, Udruge Kulturverein österreichischer Roma iz Beča, Konfederacije organizacija za pomoć obiteljima u Europskoj uniji iz Bruxellesa, Agencije za stručno obrazovanje Form Azione Network iz Firence, rumunjskog Sveučilišta „Stefan cel Mare” i slovačke privatne gimnazije u Kremnici radi na osmišljavanju političke preporuke koje će se moći integrirati u Strategije i time uz projekt probne sadnje bio češnjaka za Rome, koji se paralelno provodi, poslužiti kao primjer dobre prakse u želji za integracijom Roma i njihovim uključivanjem u tržište rada.

Izvor: www.koprivnica.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Sezona dolazi

Trikovi za vrt iz prošlog stoljeća: Ove biljne kupke su najbolja prihrana

Vrijeme sjetve i sadnje pojedinih povrtnih kultura već je počelo, a prava sezona tek dolazi. Ovi trikovi za vrt...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×