Nastavak projekta

Konjički klub Đurđevački Graničari osigurao novac za kupnju konja i opreme za terapijsko jahanje

Dobivena sredstva će se iskoristiti za kupnju konja koji je prihvatljiviji za programe terapijskog jahanja za razliku od dosadašnjeg načina rada terapijskog jahanja na sportskim konjima.

08:04h
0
Foto: djurdjevac.hr

Konjički klub Đurđevački Graničari uspješno je osigurao nastavak financiranja projekta terapijskog jahanja.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade im je odobrilo bespovratna sredstva u vrijednosti 62.000 kuna za projekt pod nazivom Na krilima konja.

Klub je uspješno prijavio projekt na natječaju ministarstva pod nazivom Jednokratne potpore 2019. Dobivena sredstva će se iskoristiti za kupnju konja koji je prihvatljiviji za programe terapijskog jahanja za razliku od dosadašnjeg načina rada terapijskog jahanja na sportskim konjima.

Foto: djurdjevac.hr

Osim toga, projekt obuhvaća izradu rampe za pojahivanje koja je neophodna u radu s osobama s poteškoćama. Također će se iz projekta financirati specijalizirana oprema za konje koja je prilagođena za korisnike terapijskog jahanja te promotivni sadržaji da se skrene pozornost na benefite koje pruža jahanje.

Na taj način konjički klub nastavlja uspješnu priču u suradnji Gradom Đurđevcom sa terapijskim jahanjem gdje postoji veliki broj korisnika, a jahanje nije bilo dostupno do ove godine.

čitam...