15.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Konjički klub Koprivnica održao tečaj jahanja u Molvama
K

Ne propustite

U ovogodišnjim proljetnim praznicima posebno su mogli uživati molvarski mališani. U suradnji s Općinom Molve i Konjičkim klubom Koprivnica održan je tečaj jahanja koji se provodio u Molvama od 14. do 18. travnja. Trener konjaništva, Zlatko Kavur i voditeljica jahanja, Valentina Matoničkin, uveli su 40 mališana u svijet konjičkog sporta.

Djeca su imala prilike savladati osnove jahanja te naučiti kako se odnositi prema konjima, a posljednjeg dana tečaja nagrađena su zasluženim priznanjima. Jedan od ciljeva ovog i sličnih tečajeva je probuditi svijest djece, potaknuti ih da brinu o svom zdravlju i da se bave sportom.

U Konjičkom klubu Koprivnica napominju kako je bavljenje konjičkim sportom odlična vježba za um i tijelo jer jahanje potiče rad kardiovaskularnog sustava te aktivira rad skeletnog mišićja. Uz ostale, ojačat će i leđni i trbušni mišići što će pozitivno utjecati na ravnotežu i pravilno držanje trupa. Osim fizički pozitivnih promjena, jahanje je odličan eliminator stresa. Jahač je u potpunosti usredotočen na sebe i konja, nema lutanja u mislima i prisjećanja svakodnevnih stresnih situacija. U radu s konjem, životinjom od 500-tinjak kg, razvija se osjećaj međusobnog povjerenja, povećava samopouzdanje i mentalna koncentracija. Uz sve navedeno jahač vrijeme provodi vani, na svježem zraku, daleko od računala.

I zasigurno jedan od najboljih učinaka jahanja – nakon odrađenog treninga javlja se sjajan osjećaj, a to je zadovoljstvo i pomicanje novih granica…

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jednostavno je

Kako se riješiti muha koje vam ulaze kroz prozore? Ovaj trik mnogi su proglasili genijalnim

Većina nas veseli se ljetu, no ono što nije tako ugodno su dosadne muhe. Kako se riješiti muha koje...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×