27.4 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Konstituirano Županijsko vijeće za prevenciju u lokalnoj zajednici
K

Ne propustite

U prostorijama Županije održana je konstituirajuća sjednica Županijskog vijeća za prevenciju u lokalnoj zajednici Koprivničko-križevačke županije. Okupljene predstavnike upravnih tijela, institucija, udruga građana i medija na početku je u ime predsjednika Vijeća, župana Darka Korena, pozdravio njegov zamjenik Ivan Pal te je zahvalio svim članovima na interesu za aktivnim sudjelovanjem u radu Vijeća jer je ono i zamišljeno kao tijelo koja brine o podizanju razine sigurnosti u lokalnoj zajednici.

Za zamjenika predsjednika Vijeća izabran je Dražen Magdić iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke. On je iznio presjek rada postojećih vijeća za prevenciju na području Republike Hrvatske, te ustvrdio da su na području Županije najaktivnija Vijeća Kalinovca i Kloštra Podravskog.

Cilj samog Vijeća je prevencija štetnih ponašanja te pomoć pri realizaciji preventivnih programa poput „Alkohol nije cool“ i „Cuga je tuga“. Konstituirano Vijeće je definiralo nekoliko prioritetnih problema i područja na kojima treba raditi, a radi se o smanjivanju svih vrsta ovisnosti kod mladih, sigurnosti u prometu, vršnjačkom nasilju kod mladih i seksualnom nasilju nad djecom. Dogovoreno je i osnivanje radne grupe koja bi sve predložene programe trebala uskladiti te osmisliti strategiju koju će Vijeće provoditi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Ajmo Vatreni! Pogledajte atmosferu iz naših kafića, utakmica se gleda bez daha

Počelo je ludilo zvano Euro 2024! Naši vatreni se u Njemačkoj danas počinju boriti za prolazak teške skupine u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×