Kopić: Hrvatski nogomet polako izlazi iz stereotipa bunkera i kontranapada

16:54h
0
Muzafer Ejupi na utakmici Slavena Belupa i Lokomotive // Foto: Mario Kos

Željko Kopić svjestan je da još dosta toga mora popraviti i posložiti u igri Slavena Belupa. Pozitivan ishod protiv Lokomotive zaslužili su njegovi igrači zahvaljujući boljoj igri u nastavku susreta.

– U konačnici su se karakter i vjera isplatili. Držimo se na životu, ali ne dajemo onoliko koliko možemo. Bili smo jednom nogom u izgubljenoj utakmici, tu uopće nema govora. Mislim da će nam ovo dati još jedan impuls da dodatno podignemo ljestvicu i da dečki shvate da mogu više od ovoga – rekao je Kopić.

Obrana je opet ”plivala”, planirate li još koga dovesti?

– Došao je Štiglec, koji je ozbiljan igrač koji će donijeti kvalitetu više. Tu igra Delić koji se daje 300 posto, ali to nije njegova prirodna pozicija. Prijelazni rok je otvoren za svakog kvalitetnog igrača, ali i dalje stojim kod toga da u ove igrače vjerujem, da će oni s vremenom biti još bolji. Imamo tu i Međimorca, Martinagu i Barića, i nećemo dovoditi nikoga tek toliko da bi popunili broj, to nas ne zanima.

Slavenov stručni stožer: pomoćnici Goran Mikolaj i Zlatko Bašić i glavni trener Željko Kopić // Foto: Mario Kos

Prva tri kola HNL-a bila su vrlo efikasna, jesu li u pitanju raspoloženi napadi ili neuigrane obrane?

– Hrvatski nogomet polako izlazi iz tih nekakvih stereotipa bunkera i kontranapada. Mislim da svaki onaj tko ima privilegij raditi u Ligi 10 kao trener treba donijeti jednu visoku razinu. Ta visoka razina se po meni ne očituje kroz treniranje bunkera i istrčavanje tri kontranapada. Po meni je to ono što je prezentirala Lokomotiva u Koprivnici, ili ono čemu mi težimo, da je to kvalitetan posjed, dubina, ubačaji s boka, opasnost po centrali, brza reakcija po izgubljenoj lopti. Da je to ono što ljudi vole i žele gledati, i što gledamo vani kad su u pitanju europske utakmice. Mislim da ova liga pokazuje da i mi svi skupa možemo igrati takav nogomet – rekao je Kopić.

A bivši Slavenov trener Ante Čačić pohvalno se izrazio o koprivničkoj momčadi.

– Mislim da ovakav nogomet kakvog su prikazali Slaven Belupo i Lokomotiva može vratiti ljude na nogometne stadione. Slaven se slaže i ekipira, novi je trener. Ovo što sam vidio od Slavena dosad govori da ćemo vidjeti još dobrih utakmica – smatra Čačić.