Koprivničanci na „Sajmu u srednjovjekovnom Šibeniku“

15:44h
0
Koprivničanci na „Sajmu u srednjovjekovnom Šibeniku“

Za Turističku zajednicu grada Koprivnice nema odmora ni nakon netom završenog i iznimno uspješnog povijesnog spektakla Renesansnog festivala. Naime, velika ekipa koprivničkih mušketira, haramija i starih zanatlija gostuje ovaj vikend na „Sajmu u srednjovjekovnom Šibeniku“ gdje dostojno predstavljaju naš grad kao i županiju. Ova tradicionalna manifestacija okuplja razne izvođače i izlagače iz Hrvatske i inozemstva, a među njima i Koprivničance koji su već na prvoj dali značajan doprinos. Osim što se obnavljaju povijesna sjećanja jednog od najstarijih Hrvatskih gradova ova manifestacija je važna i zbog produljenja turističke sezone na ovom dijelu Jadrana.

Uz već standardne stare zanate koji tradicionalno gostuju u Šibeniku, ovogodišnji nastup upotpunila je središnja atrakcija koja je po prvi puta predstavljena na ovogodišnjem Renesansnom festivalu.  Riječ je o srednjovjekovnoj spravi koja obara kmeta u vodu pogotkom kugle u središte, a svaki pad u vodu izmamljuje pljesak i smiješak mnogobrojnih posjetitelja.

 

Osim naše promocije u ovom dijelu Hrvatske bitan je i uzvrat s obzirom na njihovo ovogodišnje gostovanje u Koprivnici na Renesansnom festivalu.