Koprivnica će 2016. godine ugostiti Europsko rukometno prvenstvo za kadete!

20:26h
0
Nakon seniorske reprezentacije Hrvatske i Svjetskog prvenstva za juniorke, Koprivnica će ugostiti i najbolje kadetske reprezentacije Europe // Foto: Arhiva

U Krakowu je od 19. do 20. lipnja zasjedao Izvršni odbor Europske rukometne federacije koji je donosio brojne odluke za nadolazeću sezonu 2015./2016., a među njima se našla i dodjela domaćinstva Europskog rukometnog prvenstva 2016. godine za kadete, odnosno, rukometaše do 18 godina starosti, koje je Izvršni odbor EHF-a dodijelio Hrvatskoj.


Osam zemalja kandidiralo se za domaćinstva natjecanja mlađih dobnih kategorija koje će se održavati u ljeto 2016. godine, a one su Bugarska, Hrvatska, Danska, Gruzija, Mađarska, Izrael, Litva i Makedonija.

Izvršni odbor EHF-a u Krakowu je donio odluku kako će se Europsko prvenstvo za rukometaše do 20 godina starosti održati u Danskoj, a samo natjecanje održavat će se Koldingu i Vamdrupu.

Europsko prvenstvo za rukometaše do 18 godina starosti organizirat će Hrvatska, a susreti će se odigravati u Zagrebu i Koprivnici.

Tako će Hrvatska, uz organizaciju Europskog seniorskog prvenstva 2018. godine za rukometaše, već sljedeće godine imati priliku ugostiti najbolje rukometne kadete Europe.

čitam...