Koprivnica dobila šest novih dadilja

12:00h
0
Koprivnica dobila šest novih dadilja // foto:Ivan Brkić

Koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić u ponedjeljak je u svome uredu podijelio Uvjerenja o osposobljenosti  za dječju njegovateljicu – popularnu dadilju. Ove godine, u program osposobljavanja bilo je uključeno šest osoba. Hrvatski zavod za zapošljavanje, koji je i financirao ovu edukaciju, platio je školarinu za pet osoba (jedna se je financirala sama), a sveukupni troškovi iznose oko 50 tisuća kuna.

MARKETING EPODRAVINA.HR

 

Program osposobljavanja se provodio u Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica., a trajao je 450 nastavnih sati od toga 350 sati teoretske nastave u kojoj su polaznice dobile znanja iz dječje pedagogije i psihologije, o njezi i zdravlju djeteta, o djeci s posebnim potrebama, kako surađivati s roditeljima u odgoju njihovog djeteta, o komunikaciji i bontonu. Naročita je važnost dana znanjima vezanim uz igru kao osnovu socijalizacije učenja.Osim toga, polaznice su svoja teoretska znanja i praktično pokazala u dječjim vrtićima, a dio njih je volontirao u igraonici za romsku djecu predškolskog uzrasta koja se održavala u Koprivnici tijekom ljeta.

Mršić je naglasio kako je više od 90% onih koji su prošli ovakve edukativne programe zaposleno te da se nada da će i ova grupa njegovateljica brzo naći posao.

– Volio bi da vaš primjer bude poticaj onima koji su trenutno na zavodu za zapošljavanje i želim vam puno sreće u daljnjem radu. Isto tako, moram se zahvaliti Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na financijskoj pomoći i Pučkom otvorenom učilištu na potpori – rekao je Mršić.

 

čitam...