Koprivnica domaćin Dana hrvatskog šumarstva

12:04h
0

090606-hrsume-3-mJučer i danas Koprivnica je domaćin proslave Dana hrvatskog šumarstva. Obilježavanje je počelo danas ujutro u osam sati izlaskom stotinjak šumarskih radnika na “borilišta”, kako bi pokazali koliko su vješti u rušenju i piljenju trupaca, mijenjanju lanaca na motornim pilama i drugim šumarskim poslovima. Na natjecanja u kojima se traži preciznost, brzina i spretnost prijavljeno je 17 ekipa (svaka je sastavljena od četiri člana) iz 16 uprava šuma te ekipa Šumarske škole iz Karlovca. Nagrade se dodjeljuju u nekoliko kategorija: pojedinačnom plasmanu po disciplinama, ukupnom pojedinačnom plasmanu i ukupnom ekipnom plasmanu. U popratnom dijelu manifestacije predstavljaju se šumarije iz svih dijelova Hrvatske, šumarska oprema i slično, a pripremljen je i bogati kulturno-umjetnički program.

090606-hrsume-mNatjecanje šumarskih radnika u Koprivnici neslužbeno je i dio prvenstva Hrvatske, a pravila prema kojima se odvijaju natjecanja gotovo su u potpunosti usklađena sa međunarodnim pravilnikom. Inače, Hrvatskoj je povjerena organizacija Svjetskog prvenstva šumarskih radnika koje će biti održano 2010. godine.

Dane hrvatskog šumarstva je jučer navečer u nazočnosti 500-tinjak zaposlenika Hrvatskih šuma iz svih dijelova Hrvatske otvorio ministar poljoprivrede Petar Čobanković.

čitam...