19.3 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Tužiteljima nije jasno zašto

Koprivnica: Godinama ženi tjerao strah u kosti, tukao ju, ozlijedio, prijetio… Sad je prekršio zabranu prilaska
K

Pa, prekršio je mjere opreza zabrane približavanja i kontaktiranja sa žrtvom - navode u odvjetništvu, dok je zakon o zaštiti od nasilja jasan.

Ne propustite

Sedam godina jedna je, sada 30-godišnja žena trpjela torturu od svog supruga, smatra koprivničko državno odvjetništvo. Zbog toga su digli i optužnicu, a određena mu je i mjera zabrane prilaska i komuniciranja s njom. No, on je to prekršio pa je odvjetništvo tražilo da mu se odredi istražni zatvor. Međutim, koprivnički Općinski sud rekao je – NE!

– Proteklih dana podnijeli smo žalbu protiv rješenja kojim je Općinski sud u Koprivnici odbio odrediti istražni zatvor za tog 36-godišnjaka zbog kršenja izrečenih mjera opreza – navode u tužiteljstvu te podsjećaju zašto su digli optužnicu.

Ilustracija, nasiljestrah u kosti
Ilustracija, Envato Elements

Prema njima, od siječnja 2016. do svibnja 2023. godine, u mjestu kraj Koprivnice počinio je teže kazneno djelo nasilja u obitelji, dva kaznena djela prijetnje i kazneno djelo tjelesne ozljede, sve na štetu 30-godišnje supruge.

Tužitelji: Sud je donio pogrešnu odluku

– Sud je donio pogrešnu odluku i bilo je osnovano odrediti okrivljenom 36-godišnjaku istražni zatvor. Pa, prekršio je mjere opreza zabrane približavanja i kontaktiranja sa žrtvom – navode u odvjetništvu, dok je zakon o zaštiti od nasilja jasan.

“Tko teško krši propise o zaštiti od nasilja u obitelji i time kod članova obitelji ili bliske osobe izazove strah za njezinu sigurnost ili sigurnost njoj bliskih osoba ili je dovede u ponižavajući položaj ili stanje dugotrajne patnje, a time nije počinjeno teže kazneno djelo kaznit će se kaznom zatvora od jedne do tri godine.”, piše u kaznenom zakonu o kaznenom djelu iz članka 179.a zbog kojeg je optužnica i digunuta.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×