Koprivnica, Križevci i Podravac počinju trećeligaško natjecanje

21:19h
0
110819-podravac

Ove subote počinje prvenstvo u novoformiranoj Trećoj HNL-sjever, u kojoj će se natjecati klubovi s područja Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije.

Koprivnica, Križevci i Podravac iz Virja predstavnici su Koprivničko-križevačke županije. Dok su prva dva kluba i prošle godine bili trećeligaši, u skupini istok, Podravac se natjecao u Četvrtoj HNL-sjever B.

Zahvaljujući obnovljenoj suradnji sa Slavenom Belupom, u Koprivnicu je na posudbu stiglo nekoliko mladih kvalitetnih igrača, a za trenera je postavljen iskusni stručnjak Zvonimir Kelek. Stoga koprivnički Zeleni žele ostvariti dobar plasman, pri vrhu prvenstvene ljestvice.

Križevci su ostali bez velikog broja standardnih igrača iz prošle sezone, klub su mučili i financijski problemi, a sve to ne može se dobro odraziti na momčad. Priliku će dobiti mlađi igrači, a vidjet će se kako će izgledati igre i rezultati. Vjerojatna je borba za opstanak.

Što se tiče Podravca, u Virju su zadržali na okupu većinu momčadi iz prošle sezone, uglavnom je riječ o vlastitim igračima poniklim u omladinskom pogonu. Trener Vjekoslav Vučeta nada se plasmanu u sredini prvenstvene ljestvice.

Ludbreška Podravina bila je prvak Treće HNL-istok, ali ju je napustio velik broj igrača iz prošle sezone i teško će opet ponoviti takav rezultat. Među kvalitetnije momčadi u Trećoj HNL-sjever spadaju Bjelovar, Mladost Ždralovi, Croatia Grabrovnica, Nedeljanec i Čakovec. Očekuje se da će oni s Koprivnicom voditi borbu za visok plasman.

Utakmice prvog kola na rasporedu su ove subote, s početkom u 17:30 sati. Koprivnica će ugostiti Graničar iz Kotoribe, Podravac je domaćin Croatiji, dok Križevci idu u goste Slatini.

PAROVI 1. KOLA TREĆE HNL-SJEVER (SUBOTA, 20.08. U 17:30 SATI)
Ludbreg: Podravina – Polet (Pribislavec)
Bjelovar: Bjelovar – Mladost (Prelog)
Nedelišće: Nedelišće – Mladost (Ždralovi)
Koprivnica: Koprivnica – Graničar (Kotoriba)
Virje: Podravac – Croatia (Grabrovnica)
Slatina: Slatina – Križevci
Ivanec: Ivančica – Nedeljanec
Čakovec: Čakovec – Papuk (Orahovica)