6.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 25. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnica na svjetskoj karti jazza // U srijedu Matyas Gayer Trio i Jam Session KC jazz glazbenika
K

Ne propustite

Međunarodni dan jazza je manifestacija koju 30. travnja obilježava više od trideset zemalja širom svijeta. Odluka o proglašavanju tog dana svjetskim praznikom jazza donesena je na Općoj skupštini UNESCO-a u studenom 2011. godine, na poticaj američkog pijanista Herbieja Hancocka, koji je nedugo prije proglašen UNESCO-vim ambasadorom dobre volje. Uz slogan „dati jazzu ono što zaslužuje”, bio je to ujedno jedan od prvih velikih projekata Herbiea Hancocka otkako je dobio tu počasnu titulu.

Poruka jazza kako svi možemo govoriti istim jezikom, a da ne izgovorimo ni riječ, pronosi se i ove godine, a slavlju se pridružuje i Koprivnica.

Program obilježavanja:

20:00 sati / Domoljub, Pučko Otvoreno Učilište Koprivnica / KONCERT MATYAS GAYER TRIO
Klavir: Gayer Mátyás (Mađarska)
Kontrabas: Mátyás Hofecker (Mađarska)
Bubnjevi: Oleg Markov (Ukrajina)

Ulaznice na blagajni Domoljuba.

22:00 sati / Rooster Pub, Jazz Klub Koprivnica : VELIKI JAM SESSION KC JAZZ glazbenika u ROOSTER PUBU!

Zasvirat će koprivnički jazz glazbenici (Vojkan Jocić, Marin Hraščanec, Ferdinand Buhanec, Tihomir Hojsak i gosti..).

Ulaz na Jam Session je besplatan.

Na sceni koprivničkog “Domoljuba” nastupit će izniman jazz sastav koji čine mladi glazbenici iz Mađarske i Ukrajine – Mátyás Gayer Trio. Koncert u Koprivnici uvršten je u službeni program obilježavanja Međunarodnog Dana Jazza. Više o svim događanjima u sklopu obilježavanja “Međunarodnog dana jazza” diljem svijeta tijekom mjeseca travnja možete pronaći na web stranici:  http://jazzday.com/events/ .

Matyas Gayer započeo je “učiti” jazz još kao 10-godišnjak kod mentora Ivana Tiborcza, u Cserfu blizu Nagykanizse, a kasnije i kod Karoly Bindera. Na njega su posebno utjecali Bud Powell, Thelonius Monk, Keith Jarrett i Brad Mehldau. Svirao  je na mnogim pozoricama u Velikoj Britaniji, Škotskoj, Francuskoj, Češkoj, Slovačkoj, Hrvatskoj, Austriji, te osvojio brojne nagrade na jazz i klavirističkim natjecanjima, a između ostalog i stipendiju za Berklee School Of Music (2010.). Trenutno živi u Grazu u Austriji.

 Oleg Markov je 24-godišnji jazz bubnjar iz Ukrajine, impresivne biografije i sviračkog iskustva. Sa 12 godina započinje nastupe na jazz festivalima, radionicama, u klubovima. Trenutno živi u Grazu i studira jazz bubnjeve kod prof. Howarda Curtisa.

Matyas Hoefecker rođen je u Pečuhu 1991. godine. Započeo je studij jazza na “Franz Liszt Musikuniversity” u Budimpešti, a trenutno ga završava na Kunstuniversität u Grazu kod prof. Wayne Darling. Na njegov su stil najviše utjecali Ray Brown, Sam Jones and Paul Chambers. Trenutno je član nekoliko jazz sastava: Matyas Bartha trio, Oleg Markov Quintet, Anush Apoyan Quartet i Ludanyi-Elek Quintet. Surađivao je i sa Stjepkom Gut, Robert Szakcsi-Lakatosom, Davidom Hodekom, Mihaly Borbelyjem, Karoly Binderom i mnogim drugima.

Ulaznice za ovaj izniman događaj možete kupiti na blagajni Domoljuba radnim danom od 7:00 do 20:00 sati. Ulaz na JAM SESSION je besplatan!

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Obljetnica

FOTO/VIDEO Rotary klub Koprivnica slavi 20. rođendan u Domoljubu, došli brojni poznati Koprivničanci

Rotary klub Koprivnica svečanošću u Domoljubu slavi svoju 20. obljetnicu. Tim su povodom u Domoljub došle brojne Koprivničanke i Koprivničanci...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×