13.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 23. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Pohvalno

Koprivnica osvojila titulu za najbolji grad u Eco City kategoriji, Jakšić: Sve smo uspjeli uz jednu od najnižih cijena komunalne usluge u Hrvatskoj
K

Koprivnica je u finalu bila uz prošlogodišnje prvake Osijek te Krk, Trogir i Vinkovce

Ne propustite

Koprivnica je osvojila titulu za najbolji grad u Eco City kategoriji.

Riječ je o izboru u organizaciji Jutarnjeg lista, stranice gradonačelnik.hr i agencije Ipsos. Koprivnica je u finalu bila uz prošlogodišnje prvake Osijek te Krk, Trogir i Vinkovce.

Nagradu je preuzeo gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Zahvaljujem se mojem timu, svim suradnicama i suradnicima, svim ljudima koji rade u komunalnom segmentu jer bez njih i njihove inovacije ne bismo imali ovako dobre rezultate. Isto tako, moram napomenuti da smo sve uspjeli realizirati bez prireza, bez ijednog eura iz fonda za fiskalno izravnanje Republike Hrvatske te uz jednu od najnižih cijena komunalne usluge u našoj zemlji. Najviše hvala našim građanima i našem gospodarstvu jer bez njihove racionalnosti i odgovornosti svega ovoga ne bi ni bilo – rekao je Jakšić.

Podsjetimo, Koprivnica je osvojila tu titulu i 2018. Vrijedi istaknuti da je Koprivnica i jedan od četiri grada u Hrvatskoj koja je udio odvojeno sakupljenog komunalnog otpada podigla iznad 50%, odnosno ove godine je to više od 61%. Uz to, 100% kućanstava priključenih na javni sustav odvodnje je uključeno u pročišćavanje otpadnih voda.

Grad ima i ima tri strateška dokumenta na kojima temelji svoje projekte i mjere na području zaštite okoliša i prilagodbe, odnosno sprečavanja klimatskih promjena, a to su SECAP-Akcijski plan energetski i klimatski održivog razvitka, Strategija razvoja grada Koprivnice do 2030. te Plan gospodarenja otpadom grada Koprivnice 2018.-2023.

Tu je i sustav sustav javnih bicikala „Bicko“, električni javni prijevoz Busko, a električna vozila koriste se za potrebe gradske uprave i gradskih poduzeća.

– Kad je javna rasvjeta u pitanju, približno 30% javne rasvjete čini visoko energetski učinkovita LED rasvjeta, 60% čini učinkovita natrijeva rasvjeta zadnje generacije, dok je 10% rasvjete starijih generacija. Od 2019. godine u rezidencijalnom dijelu grada uspostavili smo, prvi u Hrvatskoj, Living lab pametne rasvjete – testna polja na napredna i pametna rješenja u javnoj rasvjeti i pripadajućim sadržajima. Iz obnovljivih izbora energije, iz postrojenja kojima upravlja Grad, u ovoj godini će se, očekuje se, proizvesti 400.000 kWh energije – kažu iz Grada.

Programski sadržaj nastao u suradnji s Gradom Koprivnicom.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Slavljenicima krasnih imena na Ž želimo živahan imendan!

Željko, Željana, Želimir i Željka danas slave imendan! Željko je zelena, ekskluzivna, sretna, vesela, draga i izvanredna osoba. Željana je poletna,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×