Klimatske promjene

Koprivnica potpisala Pariški zavjet

14:53h
0
Koprivnica // Foto: Matija Gudlin
Koprivnica // Foto: Matija Gudlin

‘Pozdravljamo prihvaćanje novog, svjetskog sporazuma o klimi postignutog na Svjetskoj klimatskoj konferenciji COP 21 u Parizu, koji predstavlja odlučujući korak na putu prema rješenju problema klimatskih promjena. Obvezujemo se da ćemo uložiti neophodan napor da se visoki cilj ovog sporazuma postigne ili premaši’, zajednička je izjava koju je do sada potpisalo više od 400 poduzeća, 120 investitora, 150 gradova i regija

Koprivnica se pridružila prvim potpisnicima Pariškog zavjeta što je u skladu sa Startegijom energetski održivog razvitka Grada.


Pariški zavjet ili Pariški poziv u akciju je poziv na pružanje potpore Pariškom sporazumu koji je donesen na prošlotjednoj konferenciji o klimatskim promjenama.

“Pozdravljamo prihvaćanje novog, svjetskog sporazuma o klimi postignutog na Svjetskoj klimatskoj konferenciji COP 21 u Parizu, koji predstavlja odlučujući korak na putu prema rješenju problema klimatskih promjena. Obvezujemo se da ćemo uložiti neophodan napor da se visoki cilj ovog sporazuma postigne ili premaši”, zajednička je izjava koju je do sada potpisalo više od 400 poduzeća, 120 investitora, 150 gradova i regija koji predstavljaju 150 milijuna ljudi i 11 trilijuna američkih dolara.

Ovaj sporazum ubrzat će preoblikovanje svjetskog rasta i razvoja te otvoriti vrata nisko-ugljičnoj, stabilnoj, održivoj budućnosti, a cilj je ograničiti globalni porast temperature na manje od dva stupnja Celzija i podići ciljeve konferencije prije nego što Sporazum postane obvezujući 2020. godine.

 

čitam...