2.6 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nisu ni predloženi

Koprivnica slavi 666. rođendan, ali bez počasnog građanina i nagrade za životno djelo. Pogledajte tko su dobitnici plaketa i medalja
K

U tri desetljeća koliko se nagrade dodjeljuju imali smo 10 počasnih građanina i 21 nagradu za životno djelo

Ne propustite

Proslava Dana grada i to 666. po redu, sve nam je bliže. Koprivnica i njeno gradsko vodstvo ni ove godine neće zaobići 30 godina staru tradiciju nagrađivanja i odavanja časti te podjele javnih priznanja svojim zaslužnim sugrađanima.

Odbor za dodjelu javnih priznanja sastao se jučer kako bi odlučili tko je od prijavljenih imena zaslužio svoju nominaciju i nagradu. Zadatak im je bio poprilično lagan, jer ove godine nije bilo predloženih kandidata za životno djelo, a niti prijava za titulu počasnog građanina, no konkurencija za medalje i plakete je bila poprilično velika. Tako će na ovogodišnjoj svečanoj sjednici na pozornicu izaći devet dobitnika gradskih medalja i pet osvajača Plaketa grada Koprivnice. Imena je Odbor uputio na redovnu sjednicu gradskoga Vijeća, koja će se održati u ponedjeljak 17. listopada, a gdje će nominirane amenovati i gradski vijećnici.

Plakete će tako dobiti obrt Jara, Karate Klub Podravka, Športsko-ribolovni klub Koprivnica, Udruga Žena Hrvatska ruža i VEMO trade. 

Dobitnici medalja su dugogodišnji dobrovoljni darivatelji krvi Ivan Kukec, Ivica Gašparić, Mirko Hemetek i Srećko Tvorić, nogometna sutkinja Ivana Martinčić, bivši načelnik PU koji je odigrao važnu ulogu u Koprivnici za vrijeme Domovinskog rata Krešimir Papac, profesorica fizičke kulture Marina Tomac Rojčević, bivši sportski novinar Mirko Kvakarić i učiteljica Narcisa Kolar. Oni će osim medalje dobiti i novčanu nagradu od 10 tisuća kuna.

Inače, u tri desetljeća koliko se nagrade dodjeljuju imali smo deset počasnih građanina i 21 nagradu za životno djelo.

Podsjetimo, prvu nagradu za životno djelo 1996. godine dobile su čak tri osobe i to Zlata Bartl, Radovan Kranjčev i Zlata Šivoš, a posljednja je uručeno Nadi Šešić, 2021. godine. Prvi počasni građanin Koprivnice bio je Alois Mock 1995. godine, a zadnji put smo ga imali 2020. godine u liku i djelu akademika Dragutina Feletara.

Tko su sve dobitnici nagrada i priznanja od kad se ona dodjeljuju možete pogledati OVDJE.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakve su vaše teorije?

Što je sad ovo? Čitatelj snimio neuobičajen trag na nebu: Očito avionu ne valja katalizator!

"Čisto" nebo, gušći zračni promet i društvene mreže vrlo brzo postanu zatrpane išaranim plavetnilom. U prvom dijelu rečenice krije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×