24.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnica vatrometom pozdravila ulazak u Europsku uniju
K

Ne propustite

Vatrometom točno u ponoć u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju završili su 19.Podravski motivi.

Puna dva dana posjetitelji su mogli uživati u umjetničkim djelima, domaćoj hrani i piću, izložbi ručnih radova, starim zanatima, radionicama za djecu na temu Europske unije te u kulturno-umjetničkom programu.

Radove je izložilo četrdesetak podravskih ‘naivaca’, od kojih su neki slikali na samome trgu, te tako demonstrirali kako nastaje jedno autentično podravsko umjetničko djelo. Osim slikara, svoje su talente i uvježbanost pokazali mnogobrojni članovi kulturno-umjetničkih društava, od najmlađih vrtićaraca do odraslih.

Za degustaciju Podravkinih proizvoda čekalo se u redu, baš kao i za 280-metarsku palačinku s džemom, te kilometarski jeger, čije količine nisu bile dostatne za sve koji su ih željeli probati.

Nedjelja je bila u znaku Europske unije, stoga je došao red na tortu, Dolcelinu zvijezdu među EU zvijezdama, koja je razrezana na oko tisuću kriški.

Ove su godine Motivi prvi put imali posebnu temu, trstinu, koju su majstori od zanata pretvarali u uporabne predmete, predvođeni glavnim trstičarom Imbrom Grabarićem Presvetlim.

Ključeve grada na tri su dana dobili slikari, među kojima i najstariji ovdašnji naivac Mijo Kovačić, kojemu je u čast Galeriji Hlebine i Galeriji Koprivnica priređena retrospektivna izložba sa sto najboljih djela.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×