12.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnica: Vatroslav hara, a novac za zimsku službu potrošen
K

Ne propustite

Snijegu, ledu i ostalim “zimskim radostima” se ni ne nazire kraj, a iz gradskog proračuna je potrošeno svih milijun i 500 tisuća kuna predviđenih za rad Komingove zimske službe Kominga i njegovih kooperanata od 15 studenog prošle godine do 15 ožujka 2010.

Maja Ištvan Krapinec, pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, rekla je da tom iznosu treba pribrojiti 200 tisuća kuna koje je Grad isplatio koprivničkom Komunalcu za čišćenje pješačko-biciklističkih staza, prilaza pješačkim prijelazima, trgova i druge poslove.
– Prije dvije godine smo na zimsku službu potrošili 333 tisuće kuna, lani milijun kuna, a ove godine više od planiranog, no prometnice, staze i druge površine će i dalje biti čišćene, jer će Grad osigurati dodatna sredstva. Koming i Komunalac održavaju 150 kilometara prometnica na području grada te 50 kilometara pješačko-biciklističkih staza i do 1. ožujka su potrošili 600 tona soli te 200 tona sipine kako bi ih održali prohodnima – nabrojala je Maja Ištvan Krapinec te naglasila da Grad ove sezone brine o desetak kilometara prometnica više nego prijašnjih godina.
Tomica Stubić, rukovoditelj ljetnog i zimskog održavanja u Komingu, rekao je da zimska služba grad čisti sa pet kamiona te dva traktora s ralicama i posipačima, jednim kamionom koji ima samo posipač te tri rovokopača i dva “gredera” zadužena za najzahtjevnije intervencije i dva miniutovarivača, dok prigradska naselja čiste četiri kooperanta. Komunalac, pak, čisti pješačko-biciklističke staze, nogostupe, trgove i slične prostore s nekoliko mini-traktorima i “gradskih mačaka”, odnosno vozila koja četkama uklanjaju snijeg. Stubić je dodao da će zimska služba zbog ciklone Vatroslav vrlo vjerojatno raditi i nakon 15. ovog mjeseca, kad bi službeno trebala završiti s dežuranjem.Grad će iz proračuna izdvojiti dodatna sredstva za rad zimske službe. Foto: Marijan Sušenj

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kaznena prijava

Policija ulovila podravskog lopova, u Ludbregu ukrao nakit i novac, u Selniku se razočarao

Podravski je lopov ipak vrlo brzo dolijao i "pao" u ruke policije nakon jedne uspješne i jedne neuspješne krađe...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×