1.2 C
Koprivnica
Subota, 28. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nalazi se u zatvoru

Koprivničanac (30) muljao s automobilima, prevario je 16 osoba i zaradio 1,5 milijuna kuna
K

Kao direktor dvaju okrivljenih trgovačkih društava dogovorio je s osobama da će im prodati automobile, ili u njihovo ime prodati njihova vozila ili ih popraviti, neistinito prikazujući da će automobili biti isporučeni u dogovorenom roku, a sve nakon uplate predujma ili kupoprodajne cijene

Ne propustite

Zbog niza prilično teških kaznenih djela, Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici provodi istragu protiv hrvatskog državljanina (1991.) i dva trgovačkog društva. Redom, sumnja se da su počinili kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju, da su krivotvorili isprave i utajili porez ili carinu.

- Oglas -

Sve to događalo se od siječnja 2020. godine do svibnja 2021. godine, i to na ideju 30-godišnjaka iz Koprivnice. Naime, kao direktor dvaju okrivljenih trgovačkih društava dogovorio je sa 16 osoba da će im prodati automobile, ili u njihovo ime prodati njihova vozila ili ih popraviti, neistinito prikazujući da će automobili biti isporučeni u dogovorenom roku, a sve nakon uplate predujma ili kupoprodajne cijene. Također, obećao im je da će im predati novac za prodana vozila ili vratiti popravljena vozila.

– Kada su mu oštećenici povjerovali i obavili uplate na račun društva ili mu predali svoja vozila radi prodaje ili popravka, osnovano se sumnja da je sav novac zadržao za svoje društvo, a automobile nije isporučio, odnosno vozila predana radi prodaje ili popravka je zadržao za sebe i svoje drugo društvo – piše u priopćenju odvjetništva.

Time je za sebe i svoja trgovačka društva ostvario protupravnu imovinsku korist veću od 1,5 milijuna kuna.

- Oglas -

Zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u istrazi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, navedeni 30-godišnjak nalazi se u istražnom zatvoru, a dokaže li mu se krivnja u punom obliku, ne gine mu višegodišnji život iza rešetaka.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

ludbreg domaćin

FOTO Ljubitelji dobre kapljice okupili se na najvećoj izložbi mladih vina u Hrvatskoj, ocijenjeno više od 400 uzoraka, evo koja su proglašena šampionima

Chardonnay Vinske kuće Kirić, u kategoriji bijelih vina, te merlot Stjepana Vučemilovića, u kategoriji crnih vina, proglašeni su šampionima...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti