6.3 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivničanac Eduard Mjeda – Mongrel autor prvog hrvatskog beatbox albuma
K

Ne propustite

Dugogodišnji član koprivničkog hip-hop kolektiva RHS Coolektiv, Eduard Mjeda – Mongrel ovih dana promovira svoj prvi studijski solo uradak. Radi se o jedinstvenom uratku – prvom hrvatskom beatbox albumu.

Koliko je ovaj album na ovim prostorima jedinstven, govori činjenica da je u potpunosti skladan pomoću prvog glazbenog instrumenta kojeg je čovjek spoznao – ustiju.

Za one koji ne znaju što znači pojam “beatbox”, radi se o sposobnosti stvaranja glazbe pomoću ustiju.

Uspješnost “beatboxanja” odlikuje se reproduciranjem što većeg spektra zvukova, a valja napomenuti kako su neki pioniri rap glazbe na beatboxu počeli repati.

Ovaj album je u potpunosti sniman, miksan i masteriziran u studiju RHS i to u produkciji Raula Peice “Rayye” u Koprivnici. Tekst, glazbu i aranžman svih pjesama potpisuje Eduard Mjeda – Mongrel.

Evo što autor kaže u svom uratku.
– Mogu reći da sam iznimno zadovoljan što sam ideje iz svoje glave u potpunosti uspio prenijeti na zvučni medij. Htio sam napraviti solo album i s time spojiti svoju najveću strast – beatbox! I eto, tako je napravljen prvi beatbox album u Hrvata i šire. ”

Na CD-u se nalaze suradnje Mongrela i matične grupe RHS Coolektiv u pjesmi “Zadnja Slamka Spasa”, ali i pomalo nostalgična pjesma “90e” napravljena u suradnji s odličnim underground reperom 1000 Wolves.

– Suradnja s 1000 Wolvesom i mojim RHS Coolektivom na albumu su napravljene čisto iz iskrene želje prema stvaranju nečeg novog, kreativnog i dosad neviđenog.

Album “Promjena Paradigme” možete besplatno skinuti s s adrese:
http://www.zshare.net/download/8818544735f9245d/ 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kulturno događanje

FOTO/VIDEO Brojni ljubitelji umjetnosti došli na otvorenje izložbe Stjepana Kečkeša u Virju, evo kako je bilo

Stjepan Kečkeš, slikar iz Virja, posebna je pojava naivnog slikarstva. To je i jedan od povoda zašto je u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×