24.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
VRIJEDNO PRIZNANJE

Koprivničanac Miroslav Kanisek proglašen volonterom godine Hrvatskog Crvenog križa
K

Izuzetno smo ponosni što je u koprivničkom društvu iznjedren najbolji volonter godine, posebice zbog činjenice što je u radu Kluba dijabetičara okupljao najmlađe te je Klub postalo važno mjesto za djecu koji boluju od kronične bolesti dijabetesa i s kojom njihove obitelji žive 24 sata dnevno - rekla je Adela Sočev, ravnateljica CK Koprivnica.

Ne propustite

U prostorima Nacionalnog logističkog centra Hrvatskog Crvenog križa u Zagrebu održana je svečana konstituirajuća sjednica Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa te svečana dodjela priznanja pobjednicama u kategorijama „Volonter/ka godine“, „Volonterski tim godine“ i „Posebno volontersko priznanje“ za 2020. godinu.

Volonterom 2020. godine proglašen je Miroslav Kanisek, volonter koprivničkog Crvenog križa, kojeg je nominiralo Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije zbog pokretanja i vođenja Kluba dijabetičara Slatko srce.

Miroslav je dugogodišnji voditelj podmlatka i mladih u Osnovnoj školi Đuro Ester u Koprivnici te je bio uključen u mnoštvo aktivnosti Crvenog križa: od prijema u podmladak učenika prvih razreda, pripreme učenika za natjecanja mladih, organizaciju učenika u provođenje akcije Solidarnost na djelu, prikupljanje i podjelu humanitarne pomoći te je provodio razne edukativne aktivnosti i poticao mnoge generacije učenika na volontiranje. Usprkos i unatoč godini koju su obilježili epidemija koronavirusa i potresi, Miroslav Kanisek je inicirao, pokrenuo i vodi Klub dijabetičara Slatko srce u Društvu Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, koji prvenstveno okuplja djecu oboljelu od dijabetesa i njihove roditelje. Njegova svestranost i neiscrpna energija motiviraju članove Kluba, ali i druge suradnike, na dodatne angažmane, a svoje ideje Miroslav pretvara u realizaciju vrlo brzo i konstruktivno u suradnji s ostalim članovima Kluba.

Na području Koprivničko-križevačke županije ne postoji niti jedna udruga dijabetičara, a u Klubu dijabetičara Slatko srce pri županijskom Društvu Crvenog križa uspješno je okupio više od 30 roditelja i djece s područja Podravine i Prigorja. U sklopu Kluba, kao volonter, Miroslav Kanisek je organizirao višednevnu Ljetnu školu na Pagu, predavao članovima Kluba, dogovorio liječnika za stručna predavanja, a posebno je bio angažiran oko animiranja djece i mladih te njihove organizacije slobodnog vremena, koje obavezno mora uključivati redovito mjerenje šećera u krvi. Osim djeci, Miroslav je pružao i podršku roditeljima kroz niz aktivnost npr. korištenje uređaja koji se povezuju s mobilnim uređajima za očitanje šećera u krvi.

Okupljao je roditelje i djecu dijabetičare na središnjim trgovima u sva tri grada – Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu prilikom obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa, mjerenja tlaka i šećera te promociji rada Kluba, organizirao je predavanje i pripremio prezentaciju za članove u prostorima GDCK Koprivnica te podijelio plakate za škole koje polaze učenici dijabetičari. Radi važnosti fizičkog kretanja dijabetičara organizirao je planinarenje s druženjem, kao i gostovanje slastičara i pripremu slastica za dijabetičare. Gostovao je i u medijima te u radijskim emisijama po potrebi, a nije mu bilo teško tražiti donacije od sponzora za Klub ili pak pakirati pakete za djecu i mlade oboljele od dijabetesa koji su u dobi od tri do 23 godine. Roditelji s djecom dijabetičara po prvi puta su na području Koprivničko-križevačke županije dobili mjesto okupljanja te prostor za razmjene važnih savjeta za svakodnevni uspješni i kvalitetniji život djece koja imaju dijabetes. Posebno važna okupljanja su bila za djecu pretežito osnovnoškolskog uzrasta jer su se družili sa svojim vršnjacima s istim problemima, a što je u njihovoj svakodnevnoj okolini rijetkost. U samo nekoliko mjeseci rada Kluba postigao je da su povučena djeca postala otvorenija i manje sramežljiva, a napredak svakog od člana veselio je cijelu grupu. Miroslav vodi posebnu brigu o uvjetima koje učenici s dijabetesom imaju u svojim školama te često educira kolege učitelje, ali i učenike u čijim razredima su učenici s dijabetesom, te i na taj način Miroslav svojim kontinuiranim djelovanjem doprinosi promociji ugleda Crvenog križa kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini. Miroslavu nikada nije bilo teško izdvojiti svoje vrijeme za bilo koju aktivnost te nesebično pružiti svoje znanje i potporu drugima, čime mu je volontiranje sastavni dio života u kojem on ne broji sate niti učinke, usrećuje ga činjenica kada nekome doista pomogne.

– Izuzetno smo ponosni što je u koprivničkom društvu iznjedren najbolji volonter godine, posebice zbog činjenice što je u radu Kluba dijabetičara okupljao najmlađe te je Klub postalo važno mjesto za djecu koji boluju od kronične bolesti dijabetesa i s kojom njihove obitelji žive 24 sata dnevno. I dalje ćemo pružati podršku našim ‘slatkišima’ kako bi im barem malo povećali kvalitetu života. Čestitam Miroslavu Kaniseku na sveukupnom angažmanu kojim uvelike pridonosi prepoznatljivosti Crvenog križa – rekla je Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Priznanje za Volonterski tim godine pripalo je Volonterskom timu Gradskog društva Crvenog križa Makarska koji je sudjelovao u nizu različitih vrsta aktivnosti kojima su u specifičnim uvjetima pandemije COVID-19 doprinijeli očuvanju zdravlja zajednice, a posebno volontersko priznanje dodijeljeno je Volonterskom timu „Pomagači za mlade iz alternativne skrbi“ iz GDCK Čakovec.

Čestitke i zahvale svim volonterima Crvenoga križa, a posebno nagrađenima, uputili su dr. Josip Jelić, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa, Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa i svi članovi Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa. Među članovima Glavnog Odbora u novom mandatu su i dva predstavnika iz Koprivničko-križevačke županije, dr. Dražen Sačer, počasni član Hrvatskog Crvenog križa i bivši dugogodišnji predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica te dr. Franjo Husinec, predsjednik križevačkog Crvenog križa.

Uslijed potresa koji je prošle godine pogodio Zagreb te razornog potresa koji je krajem godine pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, a oboje tijekom pandemije COVID-19, svi smo se našli u vrlo stresnoj i izazovnoj situaciji prilikom koje je ključno bilo brzo se organizirati te efikasno reagirati. Zahvaljujući brzom odazivu i angažmanu brojnih volontera, zajedničkim smo snagama uspjeli u našoj misiji humanosti i pomoći ljudima kojima je pomoć bila potrebna. Hrvatski Crveni križ stoga zahvaljuje svim volonterima koji su ustrajno i nesebično pružili, ali i nadalje pružaju svoja znanja, vještine i vrijeme u odgovoru na novonastale situacije. Hvala svim volonterima na hrabrosti, solidarnosti te golemom trudu koji su iskazali kako bismo zajedno, u vrlo izazovnim vremenima, pravovremeno osigurali pomoć i podršku ljudima u potrebi.

Dragi volonteri, vi ste naša velika snaga i ponos Hrvatskog Crvenog križa, vi ovaj svijet mijenjate nabolje – poručili su iz Hrvatskog Crvenog križa.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

[eTV] RIJEKE PRAVDE Kandidatkinja HSS-a Kristina Škoda Vajdić: Birajte promjene, učinimo Hrvatsku boljom i pravednijom!

Na listi koalicije Rijeke Pravde u IV. izbornoj jedinici, lista 13. redni broj 4. nalazi se članica Županijske skupštine...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×