11.8 C
Koprivnica
Petak, 23. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SEZONA KOŠNJE

Koprivničanac Štefan novi direktor Lekoma, traže i 10 radnika za sezonske poslove, Sabolić: Sve je teže naći nekog da ti ‘pod fuš’ pokosi
K

Od ukupno 10 sezonaca koliko ih tražimo, njih osam ćemo angažirati za potrebe Legrada i Šoderice, ostala dva ćemo rasporediti po ostalim općinama, kaže

Ne propustite

Općina Legrad krajem prošle godine donijela je odluku o dokapitalizaciji trgovačkog društva Lekom grad te su uputili poziv susjednim općinama na strateško pridruživanje. Poziv je urodio plodom, suvlasnici Lekoma uz Legrad su postale susjedne općine Đelekovec, Drnje i Peteranec, a kroz dva tjedna načelnik Ivan Sabolić ideju o spajanju predstavit će i općinskom vodstvu Koprivničkog Ivanca.

Kao što je pred koji tjedan najavljivao legradski načelnik, ulazak novih općina u vlasništvo Lekoma znači i proširenje poslovanja, a samim tim i nova zapošljavanja. Nakon što su pred koji tjedan izabrali novog direktora, Koprivničanca Damira Štefana, legradski komunalac jučer je objavio natječaj putem kojeg traže radnike na održavanju zelenih površina i za sada ih planiraju zaposliti 10.

Kako je navedeno u natječaju, radnici će se zapošljavati na određeno, odnosno sezonski, a u konkurenciju za zaraditi koju ekstra kunu ulaze i umirovljenici.

Svečana sjednica Legrad
Foto: Ivan Balija

Prednost pri zapošljavanju imaju osobe s položenim vozačkim ispitom B kategorije te položen ispit za rukovanje radnim strojevima. Predviđeni završetak rada je 31. listopada 2023. godine, a iskažu li se na svom radnom mjestu, postoji mogućnost stalnog zaposlenja.

– Sve je više poslova koje dogovaramo s trećim stranama pa zapošljavamo sezonce kako bi s nekim radovima već krenuli djelomično u ožujku, a većinom u travnju. Javlja nam se sve više privatnih osoba iz razloga što je sve teže pronaći nekoga da ti ‘pod fuš’ pokosi pa onda predaju taj posao nama, a naši ljudi im održavaju dvorišta tri do četiri puta godišnje – pojasnio nam je načelnik Sabolić i dodao da su to uglavnom oni koji imaju starinu ili su otišli u inozemstvo i ovako im je najjednostavnije i najsigurnije.

– Nama to nije neka velika zarada, ali je opet ušteda jer naš komunalni redar onda ima manje posla sa slanjem opomena i natjeravanjem s neodgovornim vlasnicima. Od ukupno 10 sezonaca koliko ih tražimo, njih osam ćemo angažirati za potrebe Legrada i Šoderice, ostala dva ćemo rasporediti po ostalim općinama – kaže načelnik Sabolić.

Natječaj za posao objavljen je na stranicama HZZ-a, a otvoren je do 2. ožujka.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

HOBI ZA KOJI SE ŽIVI

FOTO/VIDEO Legrad je prepoznatljiv na karti umjetnosti grafita, a mladi Dino pravi je maher sa sprejem: Crtanje murala postalo je moj stil života

Legrad je već duže prepoznatljiv na karti umjetnosti grafita i to ponajprije zahvaljujući Gordanu Cvetniću (51) koji je prije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×