neposlušni 49-godišnjak

Koprivničanac vozio ‘pijan k’o majka’ i pod mjerom zabrane upravljanja automobilom, policija ga ulovila, a sud žestoko kaznio

Junak ove priče bio je vidno 'nadrmani' te mu je izmjereno 2,66 promila alkohola u krvi. Pitanje je kako je uopće vozio u takvom stanju i dobro je da nitko pritom nije nastradao

08:48h
0
Ilustracija// Foto: Arhiva

Četvrtak, predzadnji dan u godini koja traje još nekoliko sati, prošao je bez prometnih nesreća, no zato su posla imali na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici, na koji je doveden neposlušni 49-godišnjak.

Naime, on je večer ranije, dakle, 29. prosinca, nešto prije 20 sati, uhvaćen u prometu u Trakošćanskoj ulici u Koprivnici, unatoč tome što mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

No, to nije sve. Junak ove priče bio je vidno ‘nadrmani’ te mu je izmjereno 2,66 promila alkohola u krvi. Pitanje je kako je uopće vozio u takvom stanju i dobro je da nitko pritom nije nastradao.

Jasno, vozač je odmah isključen iz prometa te je kažnjen zatvorom na 15 dana, ali uvjetno na 12 mjeseci. Znači, ako ponovi nešto slično u sljedećih godinu dana, ići će na dva tjedna iza rešetaka.

Ono što ga vjerojatno nešto više boli je novčana kazna od 10.100 kuna, a dobio je i novu zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije, ovaj put na šest mjeseci.