12.1 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PREVENTIVNA AKCIJA

Koprivničanci na Dan ljubaznosti u prometu nagrađeni reflektirajućim prslucima, trakicama, čokoladama i drugim edukativnim materijalima
K

Savjesnim vozačicama, vozačima, biciklistima i pješacima dijelili su prigodne poklone Grada Koprivnice (čokolade i kemijske olovke) i edukativno-promotivne materijale policije (reflektirajuće prsluke, trakice, privjeske)

Ne propustite

Policijska uprava koprivničko-križevačke i Grad Koprivnica danas su proveli preventivnu akciju „Dan ljubaznosti u prometu“, a spomenutoj akciji pridružila se zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Savjesnim vozačicama, vozačima, biciklistima i pješacima dijelili su prigodne poklone Grada Koprivnice (čokolade i kemijske olovke) i edukativno-promotivne materijale policije (reflektirajuće prsluke, trakice, privjeske).

– Tijekom jedanaest mjeseci ove godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 868 prometnih nesreća od čega sedam nesreća s poginulim osobama i 228 nesreća s ozlijeđenim osobama. U ovim nesrećama smrtno je stradalo sedam osoba, teško je ozlijeđeno 65 osoba, dok je lakše ozlijeđeno 256 osoba.
U 10 prometnih nesreća, od čega u devet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i jednoj prometnoj nesreći s materijalnim štetom, sudjelovalo je 12 pješaka. U ovim nesrećama teško je ozlijeđeno sedam pješaka, dok su dva pješaka lakše ozlijeđena.
Na pješačkim prijelazima zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dva pješaka teško, a tri lako ozlijeđena. U usporedbi s podacima za jedanaest mjeseci 2021. godine zabilježen je manji broj prometnih nesreća na pješačkim prijelazima (2021. – šest nesreća s ozlijeđenim osobama). Broj teško ozlijeđenih pješaka u ovim nesrećama je na istoj razini (2021. – dvoje), dok je povećan broj lakše ozlijeđenih pješaka (2021. – jedan) – poručili su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Ovom preventivnom aktivnošću želi se senzibilizirati vozače motornih vozila na sudjelovanje i stradavanje pješaka u prometu te ukazati na činjenicu da nepoštivanje prometnih propisa i nepropuštanje pješaka koji se kreću ili se spremaju kretati obilježenim pješačkim prijelazima uvelike doprinosi teškom stradavanju pješaka u prometu na cestama.

Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Više sreće nego pameti

Sjećate se jučerašnjeg slijetanja u Rasinji? Prometni mamlaz imao je 3,18 promila

Bili smo jučer na mjestu prometne nesreće koja se dogodila oko 6.50 u Rasinji u Kolodvorskoj ulici. Kako doznajemo...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×