1.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 29. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
TEŠKA SITUACIJA

Koprivničanka Aleksandra ‘zarobljena’ u Africi branit će se sa slobode, mora položiti jamčevinu, a Zambiju ne smije napuštati
K

Ne propustite

Hrvati pritvoreni u Zambiji, među kojima i Koprivničanka Aleksandra P. moći će se braniti sa slobode, odlučio je tako malo prije sudac kaznenoga suda u zambijskoj Ndoli, David Makalicha.

- Oglas -

Moraju položiti jamčevinu, dokumente i imaju obvezu redovnog javljanja policiji.

Kako prenose neki mediji sud je odredio da svaki za slobodu mora položiti protuvrijednost od 1000 američkih dolara te da nakon što budu pušteni na slobodu do kraja postupka ne smiju napustiti Zambiju.

Sljedeće ročište zakazano je za 23. siječnja.

- Oglas -

Podsjetimo, osmero Hrvata među kojima i Koprivničanka Aleksandra P. sa suprugom Ladislavom uhićeno je 7. prosinca na aerodromu u Zambiji pod sumnjom za trgovinu djecom kada su se sa posvojenim mališanima željeli vratiti u Hrvatsku.

Djecu su preuzele zambijske službe socijalne skrbi, a iako su formalno djeca hrvatski državljani ni predstavnici hrvatske ambasade ne smiju ih posjetiti. Zambijske vlasti ne priznaju da su djeca hrvatski državljani jer dokumentaciju o posvojenju smatraju lažiranom.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

nikola večenaj leportinov

Kao dijete klečao je pod puškom mađarskog vojnika, prvu izložbu imao je kao Podravkin portir, a danas boluje od Parkinsa i živi u domu:...

Naivno slikarstvo karakteristično je po motivima iz svakodnevnog života, prekrasnim krajolicima, živim bojama, a osobito po jedinstvenom slikanju na...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti