Holywin

U Koprivnici doček Svih svetih uz svetu misu

10:13h
0
Holywin // Foto: Iva Kuzmić

U Koprivnici će Holywin biti u župi sv. Antuna Padovanskog. Bdijenje će započeti u 18.30 sati svetom misom, nakon koje slijedi klanjanje, a onda i prigodni program kojeg, već tradicionalno, priprema koprivnička FRAMA.

Molitveno slavljeničko bdijenje poznatije kao Holywin (Svetost pobjeđuje) i ove godine biti će održano u Varaždinskoj biskupiji i to u Varaždinu u organizaciji Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije te u Koprivnici u organizaciji koprivničke Franjevačke mladeži. Bdijenja će biti u noći uoči svetkovine Svih Svetih, u ponedjeljak 31. listopada.

Pod geslom Veselo kročim stazom života!, u varaždinskoj katedrali, s početkom u 21 sat, slavljenički program animirati će ujedinjeni zbor mladih, sastavljen od članova više od 15-tak župa varaždinske biskupije nakon čega slijedi sv. misa uz prigodnu katehezu povjerenika za mlade, vlč. Tihomira Koseca. Bdijenje će završiti poklonom Gospodinu u Presvetom oltarskom sakramentu!

U Koprivnici, pak, Holywin će biti u župi sv. Antuna Padovanskog. Bdijenje će započeti u 18.30 sati svetom misom, nakon koje slijedi klanjanje, a onda i prigodni program kojeg, već tradicionalno, priprema koprivnička FRAMA. Sve to pod geslom: “Ja – Svjetlost – dođoh na svijet da nijedan koji u mene vjeruje u tami ne ostane” Iv 12, 46

Cilj Holywina je obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdijenje uoči velikih svetkovina. Holywinom (Svetost pobjeđuje) želi se mlade, uoči blagdana Svih Svetih, pozvati na radosno zajedništvo, bdijenje i molitvu te im kroz duhovno – zabavni program pokazati da i oni mogu, i da su pozvani biti sveti.